Magyarszecsődi kavicsbánya tó

Megosztom

A több mint 50 éves tó a kavicsbánya múlt ellenére nagyon vadviz jellegű. Elsősorban a bányászatnak köszönheti ezt a tulajdonságát. A tó egyenletlen parttal és mederviszonyokkal rendelkezik. A félszigetekkel tagolt part, medencékkel, öblökkel, szorosokkal színesített medret alakított ki, melyben még szigeteket is találunk.

A víz mélysége 1-3 méter között változik, a fenék már-már hullámos. Az átlagos mélység 2 méter, igazságosan elosztva a vízterület egészére. A legmélyebb rész a déli part közepe tája előtt található agy sziget magasságában. Itt egy kb. hét méter mély gödörre lelhet az élelmes horgász, amely kedvelt harcsázó terület.

 

A déli oldalt részesítik előnyben a horgászok, mert ez az egyik legszélesebb terepet kínáló terület. A fenék sóderes, mely némi iszapot magára vett az évek során. keleti öböl keleti oldala felől nézve a szigetek előtt egy zátony húzódik a partszegéllyel szinte párhuzamosan. Ez tavasszal és nyáron gyakran horgászott hely, állítólag még a süllők is kiszaladnak oda esténként, de termetes amurt is lehet ott látni. Az izgalmas területek legizgalmasabbika, a szigetek adta lehetőségek tömkelege a csónakos horgászat tilalma miatt sajnos nem deríthető fel teljesen. A szárazföld felől persze körbehorgászható. Akadnak még más érdekes, izgalmas szinte karnyújtásnyira szűkülő tórészletek. A tavat rengeteg bokor, kis sziget és félsziget övezi emiatt rendkívül változatos.

A tó Körmend település felőli oldalán egy kíméleti terület lett kialakítva és kijelölve, mely területen horgászni egész évben szigorúan tilos! A horgászturisztikai fejlesztések keretében egy kisebb rendezvénytér épült, illetve hulladékgyűjtők és a pad-asztal garnitúrák, szalonnasütők, valamint tábori wc-k lettek kihelyezve,  hogy a családdal, baráti társasággal érkezők is komfortosan tölthessék itt szabadidejüket. A horgászturizmus további növelése érdekében a rendszeresen érkező haltelepítések mellett 100 db extra méretű, 5-12 kg közötti ponty is került a Magyarszecsődi kavicsbánya tóba. Ezen nagytestű pontyok elsődlegesen a halfogás élményével tudnak szolgálni a gasztronómiai élmények helyett, mert őket fogás – esetleg fotózás – után kíméletesen vissza kell engedni.

Megújított tó fejlesztéseiről beszámoló >>>

 

Galéria
Közeli jegyforgalmazó horgászboltok
Közeli szállások
Kapcsolódó jegybizományosok
info
Terület: 9
Átlagmélység: 2
Fenékviszonyok: kavicsos
Akadók: nem jellemző
Növényzet: nád-sás, füzesek, bokrosok
Szabályok: Megyei Horgászrend
Horgászidőszak: 0-24
Csónakhasználat: nincs
Jegyváltás, árak: Lásd itt!
Információk:

Sipos Károly halászati őr

Tel.: +36 70 339 9705

Megközelítés:

8-as főút (kelet) felől - Vasvár - Rábahídvég - Egyházashollós - Molnaszecsőd - Magyarszecsőd után - a főútról balra látható kamion-depónál balra - a parkolón át egyenesen tovább a földúton. A víz körbejárható, ill. a főútról két másik földes leágazás felől is elérhető.

GPS koordináták:
47.02754447, 16.63472772

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

26.32°  Páratartalom: 54%