Széchenyi Terv Plusz

EMVA-LEADER - Nem mezőgazdasági fejlesztés - VP6-19.2.1.-69-8.1.5-17

HORGÁSZTURISZTIKAI KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉSE MEGÚJULÓ ENERGIÁKKAL CÍMŰ PROJEKT

Projektazonosító: 1965211434

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége eredményes pályázatot nyújtott be a Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapacitásainak fejlesztése című felhívásra. (Felhívás száma: VP6-19.2.1.-69-8.1.5-17)

A projekt fejlesztési céljai:

 • Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség versenyképességének növelése.
 • Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség által biztosított szolgáltatási kapacitása és a nyújtott szolgáltatások minőségfejlesztése.
 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melynek célja a gazdasági folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával.

A projekt keretében vállalt tevékenységek:

 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása - Smart Napelemes rendszer kialakítása, 300 l-es indirekt bojler beszerzése elektromos fűtőpatron bővítési lehetőséggel, fűtőpatronnal
 • Szolgáltatásfejlesztés – 8 db Klímaberendezés telepítése az épületben található vendégszobákba, közlekedő részbe, valamint a fogadótérbe
 • Eszközbeszerzés – 150 db szék beszerzése a rendezvénytérhez  
 • Tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása – Széchenyi 2020 előírásainak megfelelően tájékoztatási kötelezettségek ellátása
 • Projektmenedzsmenti feladatok ellátása.

A fejlesztés bemutatása:

Az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ, amelyben a Szövetség működik 2006-ban épült. A folyamatos fejlesztések eredményeként 250 m2-es rendezvénytérrel, és 80 m2-es előtetős terasszal bővült, ezenkívül igényes parkkal és horgásztóval egészült ki. Az épületben biztosított egy konferenciaterem, valamint a panzió vendégek részére szobák, valamint apartmanok.

A Szövetség folyamatosan fejleszti gazdasági tevékenységeit, hogy minél szélesebb körben és magas szintű szolgáltatásokat tudjon biztosítani az igénybe vevők részére. Az egyik főirány az épület energetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák, napelem alkalmazásával. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy az épületben biztosított szolgáltatások komfortosabb körülmények között vehetők majd igénybe a vendégek, a Szövetség tagjai stb. részéről.

A projekt teljes összege:

 • 29.706.223Ft

A projekt támogatásának mértéke:

 • 50%-os intenzitású

A projekt támogatási összege:

 • 14.853.110 Ft

A projekt megvalósításának időszaka:

 • 2020. április 01 – 2020. november 30.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

 • 2020. november 30.

További információ:

 • Puskás Norbert - ügyvezető elnök
 • Tel.: +36/94-506-835
 • Fax: +36/94-506-836
 • Mobil: +36/70-33-99-707
 • E-mail: puskas.norbert@vasivizeken.hu

Projekt kommunikáció

Sajótközlemény - 2020. augusztus 31.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége székháza a vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban működik, amely 2006-ban épült. A Szövetségnél a folyamatos fejlesztések eredményeként az elmúlt években - EU-s és kormányzati támogatással - a horgászturisztikai központ egy 250 m2-es rendezvénytérrel és 80 m2-es előtetős terasszal bővült, ezenkívül igényes parkkal és megduplázott méretű horgásztóval egészült ki. A Szövetség folyamatosan fejleszti a központ által nyújtott horgászturisztikai tevékenységeit, hogy minél szélesebb körben és magas szintű szolgáltatásokat tudjon biztosítani a vendégei részére.

Megújuló energia segíti a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ működését

Az egyik kiemelt cél volt már évek óta a horgászturisztikai központ épületenergetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiának számító napelem alkalmazásával. A Szövetség az elmúlt években több alkalommal pályázott sikertelenül a tervezett fejlesztésre különböző pályázatokon, de végül a tavalyi évben beadott és idei évben elnyert Leader - Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapacitásainak fejlesztése című felhívás (VP6-19.2.1.-69-8.1.5-17) keretében érhetnek célba a megálmodott beruházások.- tudtuk meg Puskás Norberttől a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnökétől.
 

A megvalósításra kerülő Horgászturisztikai Központ Szolgáltatásfejlesztése Megújuló Energiákkal című projekt (Projektazonosító: 1965211434) keretében a 42,0 KWp teljesítményű 124 db napelemből álló okos napelemes rendszer kiépítése mellett 8 db nagy teljesítményű split klíma is beépítésre került az elmúlt hetekben. A split klímák számára a napelemek által megtermelt energiából kerül a szükséges áram biztosításra. A hűtésre és fűtésre is alkalmas klímák elhelyezésével a jelenleg rendkívül drága tartályos gázzal történő fűtés is részben kiváltásra kerül, valamint a nyári nagy melegekben a teljes épület hűtése is megoldott lesz. A klímák egész évben egy komfortos légteret biztosítanak az épületen belüli szolgáltatásokhoz, illetve jelentősen gazdaságosabb és környezetkímélőbb megoldás nyújtanak, mint a korábbi technológiák. A projekt részeként beszerzésre és beépítésre kerül egy új energiatakarékos 300 literes használati meleg víz tartály is elektromos fűtőpatronnal. A projekt zárásaként rendezvények tartásához szükséges 150 db szék beszerzése is megvalósul. A Szövetség több nagyszabású rendezvényt szervez évente, valamint biztosít helyszínt a központban és a néhány éve épült rendezvénytérben, melyhez hiánypótló fejlesztés lesz a székek beszerzése.

A „Horgászturisztikai Központ Szolgáltatásfejlesztése Megújuló Energiákkal” című 29,9 millió forint költségvetésű Leader pályázati projekt – 50 % -os támogatási intenzitás mellett – 14,7 millió forint pénzügyi forrást biztosított a tervezett tevékenységek megvalósítására. Jelenleg a projekt 80 %-os készültségben van és terveink szerint a projekt zárásra - 2020. november 30-ig - minden el is készülhet. - zárta tájékoztatását az ügyvezető elnök.
 
Letölthető dokumentumok
Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

24.77°  Páratartalom: 41%