Széchenyi Terv Plusz

On-line horgászjegyváltás

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vízterületeire a nap 24 órájában vásárolhat on-line napi-heti területi jegyeket a www.horgaszjegy.hu oldalon. Az internetes felület keresőjébe a VMSZ kifejezésre szűrve az online elérhető Vas megyei jegyek könnyedén megtalálhatóak. A jegyváltáshoz szükséges az idei évre érvényes állami horgászati okmány megléte!

A Vasi Vizek Csapata Balikó Dáviddal közösen elkészített egy oktató filmet, amelyben bemutatja Dávid, hogyan léphet be könnyedén bárki a HORINFO rendszerbe és válthat jegyet online a vasi vizekre. A videót megtekintve könnyedén eligazodhat az online jegyvásárlás rejtelmeiben.

---

TÁJÉKOZTATÓ HORGÁSZJEGYEK SZTORNÓZÁSÁRÓL, ÉRVÉNYTELENÍTÉSÉRŐL

A horgászok által megvásárolt területi és kiegészítő horgászjegyek HORINFO rendszerben történő vásárlásának időpontját követően egységesen 30 perc múlva kezdődik a jegyek érvényessége, mely időn belül lehetőség van a megvásárolt jegyek sztornózására, ezt követően már csak a területi és kiegészítő horgászjegyet kiadó halgazdálkodási hasznosító által történő – az erre belső szabályozás szerint felhatalmazott személy méltányossági döntésén alapuló -
érvénytelenítésre van lehetőség.
A területi jegyek érvénytelenítésére vonatkozó egyedi méltányossági kérelmeket postai úton a Szövetség vaskeresztesi székhelyén (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.) vagy elektronikusan az info@vasivizeken.hu e-mail címen fogadjuk.

---

Kipróbálná azonnal horgászást?

Még nincs vizsgája, állami engedélye, akkor az alábbi lehetőség Önnek szól:

Horgászvizsgával és érvényes állami jeggyel nem rendelkező, de horgászni szándékozó személyeknek ajánjuk figyelmükbe az évente egy alkalommal 3500 Ft-os áron megvásárolható - 90 napig, egybotos horgászatra - jogosító turista állami horgászjegyet, melyhez 4500 Ft-os áron turista napi jegy is vátlható on-line a vasi vizekre.

Turista állami horgászjegyre vonatkozó általános információk:

2019. július 01-jétől a HORINFO-ban érhető el a turista állami horgászjegy vásárlás!

2019. július 01-jétől a NÉBIH -nél megszűnt a turista állami horgászjegy vásárlás lehetősége, ettől az időponttól kezdődően a HORINFO rendszerben lehet, kizárólag ONLINE módon, bankkártyás fizetéssel turista állami horgászjegyet vásárolni. 

A legfontosabb változások a következők:

  • a turista állami horgászjegy vásárlás kizárólag ONLINE a Horgász saját, személyes profiljából lehetséges,
  • a jegyvásárlás kötelező előfeltétele az ÉLŐ horgász regisztráció, valamint az online tudáspróba (vizsga) sikeres elvégzése,
  • A turista fogási napló leadására és a zsákmány rögzítésére az ONLINE saját felhasználói fiókon keresztül van mód de "OFFLINE" módon is adott a lehetőség egyesületi űgyintéző bevonásával a fogási adatok rögzítésére.

További részletek a témában itt találhatók: https://horgaszjegy.hu/tourist-hu

A jegy tartalmazza a személyes adatok mellett a kiadási és érvényességi időt, továbbá táblázatos formában a fajlagos tilalmi időket.  Melléklete a fogási napló, a turista állami jegyhez szükséges továbbá az adott vízere szóló területi horgászengedély.  
Érvényessége a kiadástól számított három hónapig szól, mely időszak alatt az állami horgászvizsga letétele - és az állami jegy kiváltására vonatkozó előfeltételek teljesítése után - "teljes értékű ", azaz tárgyévre szóló díjmenetes állami jegy váltható bármely MOHOSZ egyesületben a turista jegy érvényesítése után.

A turista állami jegyet használó személy egy - legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú horoggal felszerelt - horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat. 

Figyelem!
A Vas Megyei horgászvizeken szíveskedjenek figyelembe venni a Vas Megyei Horgászrendet!

 

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

25.03°  Páratartalom: 62%