On-line horgászjegyváltás

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vízterületeire a nap 24 órájában vásárolhat on-line napi-heti területi jegyeket a www.horgaszjegy.hu oldalon. A jegyváltáshoz szükséges az idei évre érvényes állami horgászati okmány megléte!

Kipróbálná azonnal horgászást?

Még nincs vizsgája, állami engedélye, akkor az alábbi lehetőség Önnek szól:

Horgászvizsgával és érvényes állami jeggyel nem rendelkező, de horgászni szándékozó személyeknek ajánjuk a figyelmükbe az évente egy alkalommal 2000 Ft-os áron megvásárolható - 90 napig, egybotos horgászatra - jogosító turista állami horgászjegyet, melyhez 2000 Ft-os áron turista napi jegy is vátlható on-line a vasi vizekre.

Turista állami horgászjegyre vonatkozó általános információk:


2014. május 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal internetes oldalán(https://tuhir.nebih.gov.hu) elindult a TUHIR, azaz a Turista horgászjegy kiadási és információs rendszer. A turista állami horgászjegy a vonatkozó jogszabály szerint  on-line igényelhető 2.000 Ft-os áron, fizetése bankkártyával lehetséges.

A jegy tartalmazza a személyes adatok mellett a kiadási és érvényességi időt, továbbá táblázatos formában a fajlagos tilalmi időket.  Melléklete a fogási napló, a turista állami jegyhez szükséges továbbá az adott vízere szóló területi horgászengedély.  Érvényessége a kiadástól számított három hónapig szól, mely időszak alatt az állami horgászvizsga letétele - és az állami jegy kiváltására vonatkozó előfeltételek teljesítése után - "teljes értékű ", azaz tárgyévre szóló állami jegyre cserélhető a lakhely szerinti illetékes halgazdálkodási hatóságnál. 

A turista állami jegyet használó személy egy - legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú horoggal felszerelt - horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat. 

Figyelem! A Vas Megyei horgászvizeken szíveskedjenek figyelembe venni a Vas Megyei Horgászrendet!
 

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

19.03°  Páratartalom: 83%