Széchenyi Terv Plusz

Vízparti munkák, karbantartások a vasi tavak partján

2021.02.05. Megosztom

változékony téli idő dacára horgászni vágyók örömmel vették tudomásul, hogy elkezdődtek a téli vízparti karbantartási munkák a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kezelt vízterületeken. Az időjárás adta lehetőségeket figyelembe véve főállású és megbízott halőreink, önkéntes társadalmi halőreink és segítőik végzik a tavak partján a növényzet és vízpart karbantartási munkákat, hogy a tavaszi szezonnyitásra kulturált, és balesetmentes viszonyokat találjanak a Szövetség vízterületeire látogatók.

Vízparti munkák, karbantartások a vasi tavak partján
A vízparti növényzet visszavágása, fák felnyírása során munkatársaink fokozott figyelmet fordítanak az élővilág védelmére, kizárólag a horgászatot akadályozó, illetve balesetveszélyes növényi részek kerülnek eltávolításra és összegyűjtésre. E mellett átvizsgálásra és szükség esetén javításra kerülnek a saját, vagy pályázati forrásból kiépített kültéri elemek, padok, beülők, szalonnasütők, valamint kollégáik felülvizsgálják a vízterületek haltelepítéskor igénybe vett partszakaszait is.
 
Az elmúlt időszakban a Magyarszecsődi, a Pinkamindszenti, a Csánigi, a Gersekaráti tavak, a Vasvári, és Nagypiriti-tó mentén dolgoztak a szövetség halászati őrei, önkéntesei.
Sajnos már a karbantartási munkák első szakaszában látható, hogy vizeink környezetét nem csak a horgászatnak nem hódolók, hanem horgászaink egy része sem tiszteli.
 
A nagy mennyiségű, „horgászathoz nem köthető” hulladék mellett pecásaink egy része is „gondoskodik” róla, hogy az összegyűjtendő hulladékba csalis-doboz, etető-anyagos zacskó, stb. is megtalálható. Szomorúan tapasztaljuk, hogy a vízparti szalonna sütőket sokan hulladékgyűjtőnek tekintik, ezúton is kérünk mindenkit, hogy ne helyezzenek hulladékot el ott.
Ismételten felhívjuk horgászaink figyelmét, hogy Szövetségük hatályos horgászrendje alapján, szemetes helyen horgászni, illetve vízpartjainkon hulladékot hagyni tilos, mely szabályok megszegőitől halőreink visszavonhatják a horgászatra jogosító területi jegyet.
 
Tisztelettel kérjük a vízpartokat látogató kirándulókat és horgászainkat, hogy a természetben való kulturált viselkedés „aranyszabályaként” a magukkal vitt hulladékot szíveskedjenek haza is vinni magukkal és/vagy hulladékgyűjtőben elhelyezni!
Ezúton is köszönjük a önkéntes segítőknek a munkáját!


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.89°  Páratartalom: 91%