Széchenyi Terv Plusz

Tizennegyedik alkalommal útjára indítjuk a megyei versenysorozatunk

2023.03.07. Megosztom

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idei esztendőben is kiírjuk a „Vasi Vizek legjobb Sporthorgásza” versenysorozatunkat, melynek keretében immáron tizennegyedik alkalommal lesz lehetősége megméretni magát minden horgásztársnak hobbi és versenyző kategóriában.

Tizennegyedik alkalommal útjára indítjuk a megyei versenysorozatunk

A TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedéssel és a Garbolino Nagykereskedelemmel a korábban kialakított kiváló partneri kapcsolat tovább folytatódik a 2023. évben is, melynek köszönhetően a versenyeinken helyezést elérő horgászok értékes vásárlási utalványokban, ajándékokban is részesülnek a már megszokott emléktárgyak mellett. 

A Szövetség utánpótlás-és ifjúsági, valamint fogyatékkal élő horgászoknak szóló programjainak kiemelt támogatója idén is a Decathlon Szombathelyi Sportáruház lesz, aki a Szövetség horgászközösségi eseményeit évek óta jelentős mértékben támogatja.

Versenyeinken a profi horgászok országos finomszerelékes előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra megengedőbb szabályok vonatkoznak. A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között.  Náluk úszós és fenekes módszer egyaránt megengedet, míg a versenyzőknél kizárólag úszós módszerrel lehet horgászni.

A gyermek és ifjúsági versenyzőknek több különböző versenyt is szervezünk az év során, de a versenysorozat állomásain is fogadjuk a fiatalokat hobbi ifjúsági kategóriában. A versenysorozaton az ifjúsági kategóriában azok indulhatnak, akik tárgyév december 31-ig nem töltik be a 19. életévüket, számukra versenyeink továbbra is ingyenesek.

Fontos és talán egyetlen jelentős változás az idei évben, hogy a megyei versenysorozaton való indulás felnőttek számára kategóriától függetlenül nevezési díj megfizetésével lesz lehetséges. Azok a versenyzők, akik a több fordulón indulni szeretnének és 2023. április 10-ig egy összegben befizetik nevezési díjukat, nekik 2000 Ft/fő/verseny ezen költség minden leadott érvényes nevezés után. Az idei évben például hobbi kategóriában 4 forduló lesz, melynek a nevezési díja, 2023. április 10-ig egy összegben befizetve mindösszesen 8000 Ft/fő. Azok a horgászok, akik versenyenként külön-külön fizetik meg a  nevezési határidőig bezárólag a nevezési díjukat, azoknak a nevezési díj 3000 Ft/fő/verseny. Versenyző kategóriában összesen 5 forduló kerül megrendezésre az idén, amiből a Megyei Csapatbajnokság két fordulónak számít, de ezen tagegyesületi csapatversenyen díjmentes az indulás mindenkinek. Az előzőekben leírtak miatt a versenyzőknél kizárólag a három másik forduló nevezési díját lehet előre rendezni, melynek díja mindösszesen 6000 Ft/fő.

A nevezési díjat, a regisztrációt követően mihamarább, de legkésőbb a nevezési határidőig kérjük a Szövetség 72100237-11042428-as számú bankszámlájára megfizetni. Az utalási közleménybe a versenyek megnevezését és a versenyző nevét feltüntetni feltétlenül szükséges! (Például: Kiss János – Abért kupa, Karát kupa vagy egész sorozatra való nevezés esetén: Kiss János – Vasi Vizeken versenysorozat)

Ha valaki esetleg nem rendelkezik bankszámlával, vagy valamilyen okból számára problémás az utalással történő fizetés, abban az esetben lehetőség van Vaskeresztesen a Szövetségi Irodán készpénzben is befizetni a nevezési díjakat.  A Versenyzői kategóriában indulni szándékozó horgászoknak versenyzői engedély kiváltása kötelező a MOHOSZ követelményeknek megfelelően. (Részletek itt >>>  ) A tavalyi évben próba jelleggel bevezetett előírások, újítások jól vizsgáztak, így érvényben maradnak és az az idei versenykiírások szabályainál is feltüntetésre kerültek.

Azon horgászok, akik a Szövetség valamely tagegyesületében váltották ki engedélyüket és neveznek a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesznek a XIV. alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban is, melybe a 2023. esztendőben az alábbi versenyek számítanak bele:

  • Hobbi kategóriában:

2023. április 16.  - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa – Helyszín: Gersekarát

2023. május 01. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kéthatár-tó Kupa  - Helyszín: Kerkafalva                 

 2023. május 14. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Helyszín: Lukácsháza            

2023.június 18. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Magyarszecsőd Kupa - Helyszín: Magyarszecsőd                                    

  • Versenyző kategóriában:

2023. április 16.  - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa - Helyszín: Gersekarát

2023. május 01. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kéthatár-tó Kupa  - Helyszín: Kerkafalva                 

 2023. május 14. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Helyszín: Lukácsháza            

2023. szeptember 23-24. - Garbolino-TackleBait Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság - Helyszín: Lukácsháza                                    

A megadott fordulókból kategóriánként minimum 3 fordulón kell részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számít bele.

A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2023” címet. Továbbá a versenyző és hobbi kategóriák első helyezettjei egy a 2024.évre érvényes éves területi jegyet nyernek a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre, egyéb értékes ajándékok mellett. A felnőtteken kívül feltétlenül számítunk a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Minden versenyen külön díjazzuk a 18 éves korig a hobbi ifjúsági kategóriában indulókat is.

A versenynaptár és a versenyek részletes kiírása jelen hír mellékleteként már előzetesen megtekinthető. A versenyekre való regisztrációs felületet honlapunkon 2023. március 13. (hétfőn) 10.00 órától tesszük elérhetővé, az események-versenyidőpontok menüpontban. A tavalyihoz hasonlóan az idén is egymástól kategóriánként elkülönítve érhetőek el a nevezési felületek. Az ifjúsági versenyzőknek minden versenyen tartunk fent horgászhelyeket, hogy minden esetben biztosított legyen az utánpótlás korúak indulása. Kérjük, fordítsanak kellő figyelmet arra, hogy a megfelelő kategóriába adják le nevezésüket! Helyszínenként 35-50 fő nevezését tudjuk fogadni, így nem érdemes késlekedni!

Sikeres versenyzést kívánunk!

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9°  Páratartalom: 90%