Széchenyi Terv Plusz

MOHOSZ vezetők tartottak térségi munkaértekezletet

2020.03.07. Megosztom

A Magyar Országos Horgász Szövetség 2020. január 16-án megtartott elnökségi ülésén a szervezet elnöke, dr. Szűcs Lajos az alelnöki feladatok területi illetékessége vonatkozásában meghatározta a MOHOSZ alelnököknek, mely tagszövetségek segítése lesz a feladatuk a jövőben.

MOHOSZ vezetők tartottak térségi munkaértekezletet

 A megbízások értelmében az újonnan megválasztott alelnök, Puskás Norbert a következő területi szervezeteket mentorálja: Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, Bakony-Balaton Horgász Szövetség, Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége, Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége, Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége, Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Az alelnöki tevékenység megkezdésének első lépéseként Puskás Norbert alelnök Csizmár Erika MOHOSZ OHSZK igazgatóval együtt február közepén Veszprémbe, egy térségi munkaértekezletre invitálta a vasi, zalai, és a Balaton környéki tagszövetségek vezetőit. A találkozó elején Puskás Norbert köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Táncsics Aladár a BBHSZ ügyvezető elnöke házigazdaként üdvözölő gondolatait mondta el és néhány mondatban bemutatta Veszprém történelmi értékeit.

A tanácskozás első felében ismertetésre került a találkozó célja a MOHOSZ vezetői részéről, majd kölcsönös bemutatkozás keretében ismerkedtek meg a szervezetek vezetői az aktuális tagszervezeti problémákkal, megoldandó feladatokkal, fejlesztési elképzelésekkel. Több téma között szó volt a MOHOSZ által kiadásra kerülő egyesületi és tagszövetségi alapszabályminták véleményezési lehetőségéről, az elektronikus felületen zajló horgászvizsgáztatási rendszer bevezetéséről, az egyesületek civil jogi tanácsadásának központi lehetőségéről. Az ülés kiemelten fontos témájaként került elő a balatoni csónakkikötők problémája és a horgászható partszakaszok csekély száma. Az ülésen a problémák mellett az is elhangzott, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. kiválóan látja el a Balaton halgazdálkodási hasznosítását, halban gazdag és egyre népszerűbb a helyi, valamint a horgászturisták körében Magyarország legnagyobb tava. Mindkét balatoni horgászszervezet fontosnak tarja az előzőekben említett témakörök mellett a balatoni horgászok egységes érdekképviseletét, melynek érdekében mielőbb MOHOSZ koordinálásban egy találkozó szervezését tartják indokoltnak a megjelentek, a területileg érintett szövetségek vezetőinek bevonásával. 

Az ülés második felében a MOHOSZ 2020-2021. évi pályázati támogatások tervezésének előkészítésére vonatkozó elképzelések ismertetésére és megvitatására nyílt lehetőség. Csizmár Erika elmondta, hogy a következő években még jobban szeretnének törekedni olyan pályázati lehetőségek biztosítására az állami közfeladat ellátás keretében, melyek a horgászok és a horgászszervezetek igényeivel összhangban vannak. Puskás Norbert az elhangzott projektötletek kidolgozására ösztönözte a megjelenteket, melyhez tervezési adatlapok is kiosztásra kerültek a tagszövetségek vezetői részére. A Balatoni Horgász Egyesületek Szövetsége és a Bakony-Balaton Horgász Szövetség megjelent vezetői a napirendi pont kapcsán a MOHOSZ 2020-2021. évi forrás felosztásában szerepeltetni kérték a horgászegyesületi kikötők engedélyeinek megújítását, fejlesztéseit segítő támogatások elindítását, valamint a természeti haváriák miatti partszakasz helyreállítási támogatások megteremtését. Az ülés minden résztvevője egyetértett abban is, hogy az idei évben el kell készíteni egy egységes adatgyűjtést a balatoni horgász-csónakkikötőkre vonatkozóan. A felmérés stabil adatbázist jelenthet az ezzel kapcsolatos további feladatok pontos meghatározására.

A közel négy órás munkaértekezletet a megjelentek hasznosnak és előre mutatónak értékelték és számítanak a további folytatásra, együttműködésre. A MOHOSZ vezetői a nap zárásaként ellátogattak a Bakony-Balatoni Horgász Szövetség ügyfélszolgálati irodájába.

Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.67°  Páratartalom: 91%