Bővítjük a vaskeresztesi központunk előtti horgásztavat...

2019.03.16. Megosztom

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2019. március 11-én a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a tulajdonába lévő - Vaskeresztes 167/1 hrsz-ú ingatlanon elhelyezkedő - "Alpesi horgásztó" bővítését a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 36800/1768-3/2018. számú vízjogi létesítési engedélyének figyelembevételével megkezdte. A munkálatok várható befejezése 2019. április 30. A munkálatok befejezéséig átmeneti horgászati tilalom került bevezetésre az Alpesi horgásztavon.

Bővítjük a vaskeresztesi központunk előtti horgásztavat...
 
Az új vízfelület a meglévő horgásztóhoz és a csapadékvíz tározóhoz kapcsolódóan, a tanmedencék helyén tereplemélyítéssel kerül kialakításra, egybefüggő „U” alakú formában.
 
 
A kicsi, de annál kedveltebb horgásztó bővítésének célja, hogy még több családi pecázásnak,   ifjúsági horgászprogramnak és  barátságos horgászversenynek adjon otthont a tó és a Szövetség Központjának környéke. A tó méret növelését követően is minden pecás ingyenesen horgászhat az Alpesi tavon, aki rendelkezik a Szövetség bármelyik vízterületére érvényes napi-heti-éves területi jeggyel és betartja a tóra vonatkozó egyedi előírásokat.
 
 
Jelen tóbővítéshez várhatóan a  VP6-19.2.1.-69-8.1.1-17. számú  Pannon Élmény Program - Komplex tematikus turisztikai fejlesztések megvalósítása című leader pályázati felhívásra benyújtott, Vas-hegy menti ökoturisztikai fejlesztések elnevezésű projekt biztosít jelentős pénzügyi támogatást. A tavalyi évben beadott Vas-hegy menti ökoturisztikai fejlesztések pályázat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, Vaskeresztes Község Önkormányzata és Narda Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésében valósul meg. A konzorciumi vezetői feladatokat a partnerségen belül, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége látja el. A pályázat a tóbővítése mellett számos kis-léptékű turisztikai fejlesztést tesz lehetővé a konzorcium tagjainak. A Szövetség tábori sátrakkal, matracokkal, kerékpárokkal, kerékpáros szervízponttal gyarapodik, míg Narda Község Önkormányzatnak a meglévő tava mellett - ivókúttal, napelemes kandelláberrrel, szalonnasütővel, fitness elemekkel - rekreációs övezetet alakít ki.  Vaskeresztes Község Önkormányzata a Pinka holtág és a mellett található horgászturisztikai létesítmények megközelítését szolgáló 314 m-es útszakasz felújítását végzi el, valamint a fejlesztés során még pihenő hely, kerékpáros megálló kialakítására kerül sor, az ehhez kapcsolódó eszközök - szalonnasütő, ivókút, kerti fa építmények, asztal, pad, szeméttároló - beszerzésével.
 
A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségekért az érintettek megértését és türelmét kérjük!
 
 
Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

15°  Páratartalom: 72%