Abért-tavi horgászok figyelmébe

2018.01.09. Megosztom

A napokban egyre több pergető horgász kereste fel a "fogd meg és engedd el" elven működő Abért tavakat, melynek nagyon örülünk. A tóban lévő szép halállomány védelme érdekében szeretnénk felhívni minden horgásztárs figyelmét az Abért tavakra vonatkozó egyedi szabályok betartására. Ezen szabályokat a Szövetségünk általános Horgászrendje is tartalmazza, melyet a jegyváltáskor minden horgász megkap az engedélyével együtt.

Abért-tavi horgászok figyelmébe

Lukácsházi Abért I. - II. tavon horgászni az alábbi feltételekkel lehet:

 • Minden halat - a törpeharcsa kivételével - a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a vízbe.
 • Merítő szák és horogszabadító nélkül a horgászat nem kezdhető meg. Csalihalfogó háló használata szigorúan TILOS!
 • Az Abért I-II. tavon október 01 -március 31. között reggel 6.30 órától - 18.00 óráig, április 01-szeptember 30. között reggel 05.30 órától - 20.30 óráig lehet horgászni. Sötétben horgászni TILOS!
 • Az Abért I.-II tavon - műcsalival - pergetni és legyezni kizárólag egyágú, lenyomott szakállú, vagy szakáll nélküli horoggal lehet.
 • Az Abért I-II. tavon tilos az élő csalihallal és halszelettel történő horgászat, valamint a léki horgászat!
 • Az Abért I. tó teljes területen horgászható pergetve és legyezve, de a pergetésen és a legyezésen kívül más horgászmódszer alkalmazása kizárólag a Gyöngyös patak felöli két oldalon lehetséges. (A parkoló melletti részen és a két tó közötti gáton tilos a pergetésen és a legyezésen kívül minden más módszerrel történő horgászat.)
 • Az Abért II. tavon - mindenféle módszerrel - kizárólag a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által kijelölt partszakaszokon lehet horgászni. /Tábla jelzi/ Az Abért II. tavon a főút felöli partszakaszon horgászni tilos!
 • Gépkocsival a töltésen tartózkodni tilos és kizárólag az Abért I.tó melletti kijelölt parkolóban lehet elhelyezni a gépjárművet.
 • A halak takarmányozó etetése tilos!

Jegyváltási információk:


A Szövetség általános vasi területi jegyével rendelkező horgászok külön jegy váltása nélkül horgászhatnak az Abért I.- II. tavon. Külön is váltható a tavakra éves területi jegy felnőtteknek 15.000 Ft, ifjúságiaknak 7.500 Ft. Az Abért tavak iránt érdeklődő sporthorgászoknak kedvezményes napi területi  jegyek a jegybizományosainknál kaphatóak. A horgászjegy hal elvitelére nem jogosít, de felejthetetlen horgász élményekre igen. 

 • MOHOSZ tagsági bélyeggel rendelkezőknek: 1.500 Ft

 • MOHOSZ tagsági bélyeg nélkül érkezőknek: 2.000 Ft

Abért tavi horgászati lehetőségekről bővebb információ itt >>>Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

-1°  Páratartalom: 92%