Répce-folyó

Megosztom

A Rába baloldali mellékvize. Az Alsó-Ausztriai Rozália-hegységben ered, majd eléri hazánkat. Győr-Moson-Sopron megyét szinte érinti csak, úgy érkezik meg Csepregnél Vasba. Határozott vasi belépője után Nagygeresdnél kilép a megyéből de többszörös kanyargással a Győr-M-S. és Vas megye határán siet Répcelakig, ahol a Kőris-patakot befogadva végleg kilép Vasból és északnak forul a Hanság felé. Vas megye kedvelt, de talán kevésbé ismert és látogatott pisztrángos, domolykós vizei közé tartozik. A Répce folyó vasi szakasz 23 ha.

A patakban megtalálható halfajok száma 24 db ezek közül jellemző halfajok: keszeg, domolykó, pisztráng, paduc, márna A hatalmas idegenforgalmat bonyolító Bük település mellett elszaladó Répce, eddig nem sok szerepet kapott a környék életében. A nemrégiben megépült két duplasurrantóval azonban a Szövetség - az önkormányzattal együttműködve - új horgászhelyeket hívott életre.

A felső, nyugatabbra épített küszöb hosszabb kavicsolt úton (Fekete úti hídnál) közelíthető meg, az alsó pedig a Bük-Acsád országút hídja mellől érhető el. Mint a legtöbb duzzasztó, ezek is jelentősen emelik a vízszintet a felsőbb szakaszokon, közel állandó életteret biztosítva ezzel. Alább ugyanakkor igazi sekélyvizes, egyre mélyülő legyes-terepet hoznak létre. A kettős építés megakadályozza, hogy a hirtelen nagyvizeket hozó Répce alámossa, átrendezze a kövezéseket. Bükön az Acsádi és a Fekete úti hídnál horgászhelyeket létrehozó surrantók frissítik, oxigénnel is telítik a vizet, és a pisztrángok, domolykók számára kedvezőbb életfeltételeket biztosítanak. A répce folyó a legyező horgászok számára kedvelt mivel, szilárd sóderes aljzat miatt jól gázolható.

Galéria
Közeli jegyforgalmazó horgászboltok
Közeli szállások
Kapcsolódó jegybizományosok
info
Terület: 23
Átlagmélység: 0,3-1,5
Fenékviszonyok: kavics, sóder
Akadók: változó
Növényzet: nád, sás, ligeterdők
Szabályok: Megyei Horgászrend
Horgászidőszak: 0-24
Csónakhasználat: nincs
Jegyváltás, árak: Lásd itt!
Információk:

Hegyfalutól-Megye határig

Konyher Tivadar-halőr

06 70 33 99 704;

Országhatártól - Hegyfaluig

Fördős István - 0670-33-99-706

Megközelítés:

Budapest felől: M1-es autópálya Győrig, majd a 85-ös főút Csornáig, a 86-os főút Hegyfaluig, majd a 84-es foúton Sajtoskálon át Bükfürdőig. Budapest és Bükfürdő távolsága 210 Km Szombathely felől: A település Csepregen vagy Acsádon át közelíthető meg. Szombathely és Bükfürdő távolsága 28 km.

GPS koordináták:
47.37449071, 16.75824881
Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

21.63°  Páratartalom: 41%