Széchenyi Terv Plusz

Zajlanak a téli munkák a horgászvizek partján

2024.01.26. Megosztom

A téli időjárás beköszöntével hivatásos és társadalmi halőreink, valamint önkéntes segítőink megkezdték a horgászvizek partjának karbantartását, ami magában foglalja a horgászatot vagy parkolást zavaró, illetve az erős szélben leszakadt, letört, veszélyes faágak eltávolítását, a horgászhelyek közvetlen közelében lévő nádfoltok ápolását, a padok és egyéb kültéri berendezések felülvizsgálatát, illetve állapotuk felmérést a kora tavaszi karbantartás előtt. A kemény hideg néhány napig lehetővé tette, hogy a közvetlen partszéli növényzetet a jégről is lehessen kezelni, azonban az olvadást követően hamar megszűnt ez a lehetőség.

Zajlanak a téli munkák a horgászvizek partján

A kellemetlen időjárás nem hátráltatta munkatársainkat és önkéntes segítőiket, így az Újperinti I. sz. bányatavon, a Celldömölki Téglagyári-tavon és Park-tavon, valamint a Vasvári Csónakázó-tó és a Gersekaráti Sárvíz-tó partján is „rendet vágtak”, illetve  ahol még vannak elmaradások a következő hetekben várhatóan befejezik a téli karbantartást.

A horgászati feltételek javítása és a berendezések állapotának felülvizsgálata mellett a téli karbantartás célja a tavaszi kaszálások és fűnyírások előkészítése, a zavaró és a damilos kaszát akadályozó ágak, tuskók, sarjak eltávolítása. Terveink szerint február végére valamennyi vízterületünk partján végrehajtásra kerülnek a fent ismertetett karbantartási munkálatok.

Ezúton is köszönjük lelkes horgász és nem horgász segítőinknek az elvégzett munkát, mellyel elősegítik,
hogy tavasszal rendezett vízparti körülményeket találjanak a horgásztavaink partjára kilátogatók!

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

16.78°  Páratartalom: 61%