Széchenyi Terv Plusz

Zajlanak a téli karbantartások a horgásztavakon

2023.02.16. Megosztom

Elmúlt téli időszakban bár lefagytak a horgásztavak, de az élet nem állt meg a szövetség háza táján. A halászati őr kollégáinkkal és önkéntes horgásztársak segítségével folyamatosan készülünk a tavaszra a horgászvizek partján, ilyenkor történik horgászvizeink partjának, berendezéseinek felügyelete, karbantartása.

Zajlanak a téli karbantartások a horgásztavakon

A változékony téli idő és a gyakori csapadék januárban próbára tette halőreink türelmét, de a horgászni vágyók örömmel vették tudomásul, hogy elkezdődtek a vízparti karbantartási munkálatok a Gersekaráti Sárvíz-tavon, a Vasvári tavon, a Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon, a Merseváti tavon, a Celldömölki Téglagyári és Park-tavon, a Gencsapáti horgásztavon, valamint az Újperinti kavicsbánya-tavon.

Alapvető cél, hogy a tavaszi szezonnyitásra ismét kulturált és balesetmentes viszonyokat találjanak a Szövetség vízterületeire látogatók, ennek megfelelően sor kerül a tavak partján a növényzet és vízpart karbantartására, visszavágására, a fák felnyírására, mely során munkatársaink fokozott figyelmet fordítanak az élővilág védelmére, így kizárólag a horgászatot akadályozó, illetve balesetveszélyes növényi részek kerülnek eltávolításra és összegyűjtésre.

E mellett minden év elején átvizsgálásra kerülnek a vízparton saját vagy pályázati forrás segítségével kihelyezett jóléti berendezések, padok, asztalok, fedett beülők, szalonnasütők, tábori illemhelyek is. A nagyobb vízterületek mellett létesített, uniós szabályoknak is megfelelő játszóterek felügyeletét erre akkreditált szervezet végzi a következő hetekben.

Azt sajnos minden helyszínen gyorsan megállapíthatták kollégáink, hogy a karbantartott és rendszeresen telepített horgászvizeink környezetét – sajnos néhány horgász mellett - a horgászatnak nem hódoló látogatók, sétálók egy része nem tiszteli, a kihelyezett hulladékgyűjtők ellenére nagy mennyiségű „horgászathoz nem köthető” hulladék került összegyűjtésre. Fontos megemlíteni, hogy a kiépített szalonnasütőket többszöri felhívásunk ellenére is sokan tekintik hulladéktárolónak. Kérünk mindenkit, hogy a szemetet a kukákba helyezze el és ne elégetni próbálják a szalonnasütőkben. Február és március hónap folyamán tovább folytatódnak a karbantartási munkálatok a vízpartokon, amelyben közreműködő önkénteseinknek ezúton is köszönjük a segítséget!

E mellett ismételten felhívjuk horgászaink figyelmét, hogy Szövetségük hatályos horgászrendje alapján, szemetes helyen horgászni, illetve vízpartjainkon hulladékot hagyni tilos, mely szabályok megszegőitől halőreink visszavonhatják a horgászatra jogosító területi jegyet.

Tisztelettel kérjük a vízpartokat látogató kirándulókat és horgászainkat, hogy a természetben való kulturált viselkedés „aranyszabályaként” a magukkal vitt hulladékot szíveskedjenek haza is vinni magukkal és/vagy hulladékgyűjtőben elhelyezni!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

19.55°  Páratartalom: 99%