Széchenyi Terv Plusz

A sárvári Horg-Ászok csapata nyerte az idei Horgászvetélkedőt

2023.06.06. Megosztom

Június 6- án került megrendezésre a XVIII. Vasi Vizeken- Decathlon Általános Iskolai Horgászvetélkedő döntője. A helyszíni vetélkedőt két levelező forduló előzte meg, amelyre idén 17 csapat nevezett be Vas vármegye általános iskoláiból. A 10 legjobban teljesítő csapat érkezett a helyszíni döntőre Vaskeresztesre.

A sárvári Horg-Ászok csapata nyerte az idei Horgászvetélkedőt

A regisztrációt követően a gyerekek elfoglalták helyeiket, melyet az első fordulóban készített csapatzászlók jelöltek. Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a gyerekeket, kísérőiket és elismerően nyilatkozott a csapatzászlókról, elmondta, hogy minden eddiginél szebb munkák születtek, így idén különösen nehéz feladata volt az értékelést végző kollégáknak. Elmondta, hogy nagyon jó érzéssel tölt el minket, hogy az  első Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedőn részt vett gyerekek ma már felnőttek és tudomásunk szerint van köztük olyan, akinek a gyermeke is érdeklődik már a horgászat iránt, így nem kizárt, hogy hamarosan szülőként köszönthetjük a jövőben megrendezésre kerülő iskolai vetélkedőn.

Polgárné Németh Judit a Szövetség munkatársa és az esemény szervezője ismertette a vetélkedő menetét és a szabályokat. A verseny első felében egy elméleti feladatlapot oldottak meg a gyerekek. Az alapos felkészülést mutatta, hogy csapatok nagyon gyorsan, jócskán a megadott időn belül végeztek a kitöltéssel. A feladatlap tesztkérdésekkel, eldöntendő igaz-hamis állításokkal és kép alapján halfelismeréssel mérte fel a diákok tudását. A csapatok lezárt borítékban adták be a megoldásokat és izgatottan készültek a program gyakorlati részére, a halfogásra.

A horgászhelyek kisorsolása után a csapatok elfoglalták helyeiket. A Szövetség mindenkinek biztosított egy 3 m- es és egy 4 m- es Caperlan spiccbotot, de otthonról hozott, azonos méretű spiccbottal is horgászhattak a gyerekek. Dudaszó jelezte, mikor kezdődhet az etetés, majd 5 perc múlva újabb dudaszó jelezte a verseny kezdetét.

Idén segítő nem tartózkodhatott a csapatokkal a vízparton, ennek ellenére a gyerekek nagyon jól helytálltak, ügyesen teljesítették a vetélkedő ezen részét is.  A horgászat során nagyrészt ezüst kárászokat, néhány nagyobb pontyot fogtak és 3 db balin is horogra került. Különösen ügyesek voltak a Dr. Csepregi Horváth János Általános iskola tanulói, a SzevaszTok csapat, akik több, mint 6 kg halat fogtak.

A verseny után a mérlegelés következett, szinte mindenkinek került hal a szákjába.

A levelező forduló, a helyszíni elméleti és gyakorlati feladatok után az összesített végeredmény az alábbiak szerint alakult:

1.HORG-ÁSZOK - Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola

2.SzevaszTOK - Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola

3.SÁRVÁRI SÜGEREK - Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola

4.Király Keszegek - Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és A M.I

5.Harcsák - Rumi Rajki István Általános Iskola

6.Karatés Pontyok - Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola

7.Szivárványos ökle - Rumi Rajki István Általános Iskola

8.Csalik a Horgon - Rábapatyi Arany János Általános Iskola

9.Derko Carp Team - Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola

10.Halrudacskák - Gothard Jenő Álltalános Iskola

 

Az eredményhirdetésen minden résztvevő és kísérő tanáraik is emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, az első három helyezett csapat tagjai és iskolájuk további ajándékokban részesültek, kupának, horgászbotnak és az Alpesi Fogadó felajánlásából az étteremben felhasználható kuponnak örülhettek.

Puskás Norbert megköszönte a gyerekeknek a részvételt és a segítőknek, tanároknak azt, hogy támogatják a gyerekeket abban, hogy minél több időt töltsenek horgászattal, horgászismereteik bővítésével.

A rendezvény kiemelt támogatója a Decathlon Szombathelyi Sportáruház, aki biztosította a horgászathoz szükséges spiccbotokat.  A fiatalok spiccbotos szerelékét az M-Team úszógyártó vállalkozás, és a Mini-Zoo Díszállat és Horgászbolt közösen biztosította.

A gyerekek, szülők és a tanárok is élményekkel gazdagon tértek haza és kifejezték, alig várják, hogy jövőre újra találkozzunk ezen a rendezvényünkön.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.33°  Páratartalom: 73%