Széchenyi Terv Plusz

Végh Róbert nyerte a VII. Method Feeder OB 4. elődöntőjét az Abért tavon

2022.04.25. Megosztom

Az elődöntőkre országszerte nyolc helyszínen öt külön időpontban kerül sor, a 4. számú elődöntő a lukácsházi Abért-tavon zajlott az elmúlt hétvégén. A kettő napos elődöntőn 50 fő vett részt, melyen nagy verseny volt a középdöntőbe jutásért, ahová a vasi helyszínről 11 pecás jutott be.

Végh Róbert nyerte a VII. Method Feeder OB 4. elődöntőjét az Abért tavon

A szombati versenynap borongós időben, szélcsendben indult, de a versenyidő végére erőteljes lehűlés és feltámadó szél tette próbára a mezőnyt. A kiemelt helyek, - különösen a széleken - többnyire jól adták a halat, de szektor belső részeiről is jöttek ki szép eredmények. Az Abért-tó kárászai - 60-70 dekás átlagsúlyban - dévérei mellett pár szép ponty is haltartóba került. Az első napon Végh Róbert 50 kg-os fogása lett a legjobb.

Vasárnap 7 órakor kezdődött a 2. forduló sorsolása, a kiemelt helyek figyelembe vételével. A szeles - és ez miatt hűvös napon - mind az 50 versenyző megjelent a reggeli sorsolásnál. Nagy izgalom kísérte a számok húzását, hiszen több előző nap eredményes horgász is egy szektorba került. Ráadásul a kiemelt helyekre is kerülhettek páran azok közül, akik az 1. fordulóban akár szektor közepéről is nyerni tudtak.

Az időjárás átrendezte a pályát, a kárászok helyett a pontyok domináltak, ráadásul néhány igazán szép 5-7 kg-os példány is előkerült, de horogra akadt pár amur is. Az Abért-tó fantasztikus halállománya - 70 dkg-os kárászok, kilós dévérek - gondoskodtak arról, hogy a szektorok átlagfogása 26-28 kg volt a mai napon.

Az elődöntőt hibátlan horgászattal, két szektorgyőzelemmel Végh Róbert nyerte meg, - aki a szombati 50 kg-ot is meghaladó fogásával és a vasárnapi napi 38 kg-jával - a legtöbb halat fogta ezen az elődöntőn. Második helyen Fekete Csaba végzett 3 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára Krár Imre állhatott fel 4 pontos eredményének köszönhetően.


A középdöntőbe az elődöntő 11 legeredményesebb horgásza jutott be:
1. Végh Róbert
2. Fekete Csaba
3. Krár Imre
4. Rozmann Tamás
5. Mészáros Bence
6. Dienes Martin
7. Mészáros Károly
8. Tordai Gábor
9. Böröndy Milán
10. Németh Balázs
11. Kozsán Péter

Gratulálunk a továbbjutóknak és a dobogósoknak!

Részletes eredmények ide kattintva érhetőek el. 

Forrás: Polyák Csaba - MOHOSZ-OVHB

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

15.06°  Páratartalom: 84%