Széchenyi Terv Plusz

Véget ért az idei horgászsuli az Elektromosok SHE. szervezésében

2023.06.17. Megosztom

2022. október elején tartotta meg Farkas Tamás vezetésével a Horgászsuli elnevezésű kezdeményezés első összejövetelét az Elektromosok SHE.,amelyen 8 és 14 év közötti általános iskolások vehettek részt teljesen díjmentesen.

Véget ért az idei horgászsuli az Elektromosok SHE. szervezésében

Az első félévben összesen négy alkalommal találkoztak az újdonsült pecások az egyesület Király utca 13. szám alatti főhadiszállásán. A foglalkozásokon az interaktív előadásoké volt a főszerep. Megismerkedhettek a fiatalok a vízi élővilággal és annak környezetével, sok-sok hasznos információt hallhattak a különféle halakról, horgászmódszerekről. Egyéb más fontos dolog mellett azt is megtanulhatták, hogyan készüljenek fel egy tavi vagy éppen egy folyóvízi horgászatra különböző időjárási viszonyok mellett. Mindent megtanulhattak, amit kezdőként elméletben el lehet sajátítani.

A téli szünet után aztán a gyakorlatban is kipróbálhatták a korábban megszerzett tudást. Ez idő alatt ismereteket szerezhettek például a horogkötésről, a szerelékkészítés és egyéb, a sikeres pecához nélkülözhetetlen kellékek elkészítéséről, illetve ezek használatáról. A második félév zárásaként pedig egy remekül megszervezett horgászversenyen is tesztelhették ügyességük.

2023. május 20-án került sor a Farkas Tamás főszervező, Tamás felesége és segítőik Farkas Zoltán, Takács Tamás, Fördős István, Szabó Dániel, Kisőrsi Ferenc által, rengeteg munkával, önkéntesen megszervezett horgászversenyre a Szombathelyi Csónakázó-tónál. A barátságos megmérettetés vidám hangulatban telt és sok-sok mosolygós gyerek arcot láthattak a tóparton éppen arra sétálók. Volt is ok az örömre, hiszen a tél és tavasz során tanultakat kamatoztatva sikerült is jó néhány halat horogra csalni. A végeredmény természetesen csak másodlagos volt, a lényeg, hogy minden horgászsulis és kísérő családtagjaik egy felejthetetlen pecával zárták az idei „tanévet”.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége külön köszönetét fejezi ki Farkas Tamásnak a szuper oktatásért,
melyet teljesen önkéntes alapon szabadidejében mindvégig lelkiismeretesen megszervezett!
A horgászsuli résztvevőinek köszönjük, hogy lelkesek, kitartóak és érdeklődőek voltak!
Köszönjük továbbá Mini-Zoo Kisállat és Horgászcikk Kft-nek, hogy különböző felajánlásokkal segítették a programot!



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.36°  Páratartalom: 74%