Széchenyi Terv Plusz

Vasi Vizeken Horgásztáborban vettek részt a fiatal pecások

2018.08.16. Megosztom

Hagyományosnak mondható a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének évenként megrendezett horgásztábora, amelynek idén is Vaskeresztes adott otthont 2018. augusztus 05-10. között. Az országos szövetség által támogatott táborok kiemelt célja lehetőséget biztosítani a gyerekek számára, hogy vakációjuk egy részét szervezett horgásztábori keretek között tölthessék el.

Vasi Vizeken Horgásztáborban vettek részt a fiatal pecások

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által szervezett egy hetes táborozáson 18 fiatal vett részt napközis és bentlakásos rendszerben. A vaskeresztesi 1- 1,5 méter mély halastóból többek között pontyokat, tükörpontyokat, keszegeket, amurokat  sikerült kifogni. A szervezők nemcsak horgászati lehetőséget kínáltak a tábor során. Többek között versenyhorgászok tartottak bemutatót, különböző ügyességi és írásbeli tesztfeladatokat kellett megoldaniuka fiataloknak de a reggeli torna mellett még szobarendverseny is volt. Vasárnap délben vette kezdetét az idei horgásztábor a megnyitóval. A szobák elfoglalása után a gyerekek egy rövid eligazításon, majd a horgászattal még csak most ismerkedők egy rövid oktatáson vettek részt a táborvezetők jóvoltábol. Az első nap a különböző horogkötési technikák, horgászati alapfogások elsajátításról szólt főképp.

1. nap további képei megtekinthetőek itt... 

A második nap a reggeli tornával vette kezdetét Kovács Péter táborvezető vezénylésében, majd egy finom reggeli következett az Alpesi Fogadóban.

Szobarend verseny első ellenörző fordulója is megtörtént. Délelőtt Szabó Dániel pergető teszthorgász előadását és bemutatóját nézhették meg a fiatalok.

Aztán kis szabadidő, ami természetesen a tanpályán való pecázással  telt, melynek meg is lettek a kézzel fogható eredményei.

Ebédre gulyás és palacsinta volt, így kellően feltöltődve vághattak neki az ausztriai Burgi strandolásnak a táborozók.

A nap hátralevő részében volt pancsolás, napozás, vacsora majd végül non-stop peca kifulladásig.

2. nap további képei megtekinthetőek itt...

Kedden Abért tavi törpeharcsa vadászat volt délelőtt, sajnos a nagy melegben a nagyobb testű halak nem mutatkoztak. Délután során érdekes feeder bemutatót tartott Németh Balázs (Trabucco Feeder Team) világbajnoki ezüstérmes versenyhorgász, aki a hétvégén tartott Method OB-n bronzérmet szerzett.

A vacsora után - az eső miatt - rövid, de eredményes horgászattal zárult a nap.

3. nap további képei megtekinthetőek itt....

Szerda reggel futással indult nap a Pinka patakhoz, majd Monos Tibor műlegyező szakiró és válogatott versenyző tartott előadást a legsportszerűbb legyező módszerről.

Ebédet követően a program horgászattal folytatódott, melyre a Szombathelyi Televízió stábja is ellátogatott.

 

Délután célbadobás gyakorlással és pecázással telt. Vacsora előtt Szekeres Balázs aktív társadalmi halőr vezette be a fiatalokat halvédelem és a horgászati alapszabályok rejtelmeibe egy előadás keretében.

Esti horgászat színesítéseként Monos Tibor és Mesterházy József segédletével tárcsán harcsát, keszeget, kárászt sütött a gyermekeknek. Ezúton is köszönjük a színes előadásokat és a finom ételeket!

4. nap további képei megtekinthetőek itt....

Csütörtökön reggel a megszokott tornával indult a nap, majd szobarend ellenőrzés. A délelőtt folyamán 2 órás egyéni tábori horgászversenyre került sor, melynek győztese Cser Dániel lett közel 5 kg fogással.

Ebédet követően célbadobás vetélkedő volt, amit Misák Norbert nyert.

A sok megmérettetés után jött a jól megérdemelt strandolás Burgban. Az ausztriai kiruccanást a hegyen található kilátó megtekintésével zártuk.

Az esti vacsorát a Vas-hegyen elhelyezkedő - kedvelt - tájjelegű ételeket kínáló Judit Borházban fogyasztottuk el, ahol Szilágyi Levente horgásztársunkat felköszöntöttük születésnapja alkalmából.

Majd az utolsó együtt töltött nap ismét horgászattal zárult.

Az 5. nap további képei megtekinthetőek iitt....

A nagysikerű és egyre népszerűbb horgásztábor pénteken zárta kapuit. A tábor utolsó napján a reggelit követően szobák közötti horgászverseny lezárása következett. A kipakolás, rendrakás fáradalmait követően az ebéd után eredményhirdetéssel zárult  táborunk. Az összetett tábori versenyben az első helyet Misák Norbert szerezte meg, a második Suhai Benedek lett, bronzérmet Cser Dániel tudhatta magáénak a nap végén.

Ezúton is köszönjük az önkénteseknek és az Alpesi Fogadó munkatársainak a segítségét a tábor megvalósításában. Kiemelt köszönet illeti a Magyar Országos Horgász Szövetséget a tábor megvalósításához nyújtott pénzügyi támogatásért.

Minden fiatalnak kellemes nyarat kívánunk a vasi vizek partján!

A tábor utolsó napjának képei megtekinthetőek itt....

Vas Népe is beszámolt táborunkról, mely cikk itt olvasható>>>

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.67°  Páratartalom: 87%