Széchenyi Terv Plusz

Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Molnári-tó kupával zártak a hobbi horgászok

2024.06.15. Megosztom

Püspökmolnári-tó lett volna az utolsó helyszíne a 2024. évi Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozatunknak hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában versenyző pecásoknak. Mint arról már hírt adtunk, a Rába áradása miatt a versenyt vészmegoldásként át kellett helyeznünk Gersekarátra. Szerencsére túl nagy bonyodalmat ez végül nem okozott sem a szervezők, sem a résztvevők számára, így a Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Molnári-tó kupán a két kategóriában összesen 33 fő mérte össze tudását, melynek zárásaként egyben kiderült, hogy kik az idei bajnokok.

Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Molnári-tó kupával zártak a hobbi horgászok

Szombat reggel nagy volt a nyüzsgés a parton, a szokásosnál is izgatottabb versenyzők gyülekeztek. Többek számára nagy volt a tét, hiszen tulajdonképpen egy hobbi bajnoki döntőre készülődhetett a mezőny. A reggeli forgatókönyv ezt leszámítva a szokásos volt, a regisztrációt követően Tóth Milán versenysport szakügyintéző vezetésével átbeszélték a szektorok kialakítását, melyet a megnyitó, technikai értekezlet és a helyek kisorsolása követett.

A 27 fő felnőtt induló három 9 fős szektorba, míg a 6 fő ifi egy szektorba került beosztásra.A felkészülési időt követően a kiírtaknak megfelelően 9:20-kor megkezdődhetett az alapozó etetés. Ezt megelőző megtörtént a csali és etetőanyag ellenőrzése is Gerencsér Imre versenyszervező és Szabó Dániel halászati őr közreműködésével. Mivel a versenybírók mindent rendben találtak, 9:30-kor zavartalon indulhatott el a verseny.

Ki-ki a saját elgondolása alapján horgászmódszer tekintetében más és más technikát alkalmazott. A klasszikus feeder és finomszerelékes horgászatnak is voltak képviselői több vagy éppen kevesebb sikerrel.

A verseny első felében még szerénynek mutatkoztak a fogások, de a verseny második felér egyre több helyen teltek a szákok.  Néhány kivétellel a  fiatal és felnőtt horgászoknál egyaránt a feeder módszert választották, mellyel a 10-25 dkg közötti kárászokból átlagosan 5-6 kg akadt horogra. Az apró halas part közeli peca küszökre, bodorkákra most nem volt hatékony, mert a kárászokból és egy-egy nagy dévérből, pontyból álló feederes terítékek  jobb szektor eredményt mutattak a mérlegelésnél. A verseny során összesen 189.420  gramm hal került a szákokba, többségében kárászból és keszegfélékből.

Az egész heti rendkívül változékony időjárásnak is betudhatóan, nagy rekordfogások nem születtek, de cserébe egész izgalmas verseny alakult ki a szoros fogási eredmények miatt. A dobogón volt ahol mindössze 20 gramm különbségen múlt a jobb eredmény.

Az „A" jelű szektorban Töreki Zoltán (Répcelaki Város Bányász HE.) választotta a legkifizetődőbb taktikát, 13.760 grammos fogásával megnyerte szektorát. A „B” jelzésű szektorban Horváth Róbert (Szentgotthárdi HE.)  végzett az élen 11.260 grammal, míg a „C” szektorban 13.880 grammal Takács Péter (Kerkafalvi  HE.) lett szektor első. 

Ifiknél Máthé Zalán (Elektromosok SHE.) 9.860 grammos fogásánál senki sem ért el többet, így övé lett a kategória aznapi legjobbnak járó serleg.

Őt követte a rangsorban Hajós Áron (Körmendi Munkás HE.) 7960 grammal, majd Bálint Dávid  (Körmendi Munkás HE.) zárta a dobogósok sorát 7940 grammal.

Az eredményhirdetésen Puskás Norbert ügyvezető elnök köszönetét fejezte ki sportszerű részvételért, minden indulónak és a szervezőknek megköszönte a munkáját. A helyezettek kupákat, érmeket, okleveleket vehettek át tőle és Gerencsér Imre versenyszervezetől, valamint a főszponzor jóvoltából Tacklebait ajándékutalványokkal is gazdagodtak a dobogós helyezettek az emléktárgyak mellett. A versenysorozat állását a következő héten frissítjük és előzetesen látható lesz  hobbi kategóriában az idei végeredmények.

Részletes eredmények megtekinthetőek ide kattintva >>>

A versenyző kategóriában indulókra szeptemberben a GARBOLINO-TACKLEBAIT - VAS MEGYEI EGYÉNI ÉS CSAPATBAJNOKSÁG két fordulója még vár, ahol fontos versenypontokat is szerezhetnek.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.67°  Páratartalom: 99%