Széchenyi Terv Plusz

Abért-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait kupával folytatódott a versenysorozat

2022.05.15. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége versenysorozata harmadik állomásához érkezett, mely a lukácsházi Abért-tavon került megrendezésre 2022. május 15-én vasárnap. A Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait kupán a fogásokra panasz nem lehetett, a három kategóriában induló 64 fő összesen 1022,54 kg halat fogott a verseny ideje alatt. Az átlagfogás így elérte a négy órás versenyen a 15,977 kg-ot.

Abért-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait kupával folytatódott a versenysorozat

Csak úgy, mint a többi szövetségi versenyen, úgy a mostanira is elkeltek a helyek egy jó órán belül a márciusi meghirdetést követően és mivel időközben visszamondás sem érkezett, így az Abért II-es tavon rendelkezésre álló összes, versenyzésre alkalmas hely kijelölésre került. Azonban ez sem bizonyult elegendőnek, mivel a keddi versenypálya kimérés során a szervezők úgy látták a legjobbnak, – a minél ideálisabb pálya kialakítása érdekében - ha az ifjúsági horgászokat már az Abért I-es tavon ültetik le.

Vasárnap reggeli regisztrációt követően Puskás Norbert a Megyei Szövetség ügyvezető elnöke nyitotta meg a versenyt, majd egy rövid technikai értekezlet keretében felhívta a legfontosabb szabályokra a jelenlévők figyelmét. Majd megkezdődött a horgászhelyek kisorsolása és a résztvevők megkezdhették a bepakolást, felkészülést a 4 órás versenyre. Szekeres Balázs halászati őr és Gerencsér Imre versenyszervező közreműködésével időközben csali ellenőrzésre került sor, mely során a rendezők mindent rendben találtak.

Pontban 10 órakor dudaszóra megkezdődhetett a halfogás gyenge szélben, derűs napsütésben. A versenyzőknél egy 9 és két 8 fős, a hobbi felnőtt kategóriában két 12 fős és egy 11 fős, míg az ifiknek egy 4 fős szektorban kellett minél eredményesebbnek lenni, hogy a nap végén a legjobbak között szerepeljenek a sporthorgászok.A versenyzők rakós botos, míg a hobbi kategóriában vegyesen, match és feeder botos technikával próbáltak minél, több halat horogra csalni. A várakozásoknak megfelelően a szélső helyeken hamarabb mozgásba jöttek a halak és nemsokára megakasztásra kerültek az első pontyok, keszegek, de már jó pár amur is kifogásra került.

Hobbi horgászoknál szépen jöttek a keszegek, kárászok, amurok, de a pontyok több helyen véletlenszerűen akadtak horogra. A versenyzők rakós módszerrel pontosan etetve és horgászva már sokkal több pontyot tereltek szákba, de Magyar Lászlónak a „C” szektorban szép amur terítéket is sikerült összehozni.  Az ifiknél az 1-es tavon a törpeharcsák domináltak, de néhány nagyobb testű hal is horogra került. Összességében egy eredményes horgásznap került lezárásra a verseny végét jelző dudaszóval. Persze ezúttal is akadt, akinek több, másnak kevesebb szerencséje volt.

Néhányan bosszankodhattak leakadt, elszalasztott kapások miatt, de többségben sikerrel vették az akadályokat. A mérlegelés megkezdésekor már érezhető volt, hogy szép fogások születtek.   Versenyzőknél a három szektor első közül kerültek ki a dobogósok. Nemcsak az érmesek között, hanem a szektoron belül is szoros volt a verseny, ami jól jellemezte az idei Abért-kupa kiegyenlítettségét. Végül az ”A” szektor bizonyult a legerősebbnek, hiszen innen került ki a kategória győztese, aki Horváth Zsolt (Szentgotthárdi HE.) lett 53.180  grammal. Második helyezett Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett 33.460 grammos fogással, harmadik helyen Magyar László (Elektromosok SHE.) végzett 27660 gramm összsúllyal.

A hobbi felnőtt kategória küzdelmei sem voltak éppen unalmasnak nevezhetőek. Néhány horgásznak sikerült már a korai órákban előnyre szert tenni, de a délutáni időszakban egyre többen zárkóztak fel az élmezőnyre, így nagy kérdés volt a végső sorrend. Ahogy mindig, úgy most is a mérlegelés adta meg a választ, melynek a legjobban Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE.) örülhetett, aki 32.680 grammal mérlegelt és zsebelte be a győzelemért járó serleget. Ezüstérmes helyen Pajtli László (Spartacus HE.) zárt 27.600 grammos teljesítményével. A bronzérem Pajtli Tibor (Spartacus HE.) nyakába került 25.800 grammos fogásának köszönhetően.

Az ifiknél nagyon kitartónak próbálkoztak az egész nap folyamán a pecások, a versenyzés szempontjából egy kissé ismeretlen Abért I-es tavon. A legtöbb halat Gersei Milánnak ( Körmendi Munkás HE.) sikerült a szákba terelni, összesen 9.220. grammot.

​​Őt követte Vogl Zalán (Spartacus HE.) 7.560 grammal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bors Ivett (Spartacus HE.) állhatott 6420 gramm fogással. A negyedik helyezett Felix Amina ( Fish Farm SHE.) lett 5860 grammal. A fiataloknál egy óvás is érkezett, melyet a bizonyítottság hiányában az ügyvezető elnök nem tudott figyelembe venni, így a végső sorrend a harmadik és a negyedik hely tekintetében a mérlegelés eredménye szerint került kihirdetésre. A vitatható helyzetből adódó tanulságok az eredményhirdetésen ismertetésre kerültek és jövőben remélhetőleg elkerülhető lesz hasonló helyzetek kialakulása.

A nap legjobb női horgásza Sántáné Tóth Andrea (Körmendi Munkás HE.) lett 13.120 gramm eredménnyel.
 
Köszönjük a támogatást a GARBOLINO-TACKLEBAIT Áruháznak.
 

A „Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű megyei versenysorozat a jövő hétvégén az Abért-tavon folytatódik a versenyzők számára, a kétnapos GARBOLINO-TACKLEBAIT - VAS MEGYEI EGYÉNI CSAPATBAJNOKSÁGGAL, valamint a verseny szombati napján kerül lebonyolításra a DECATHLON - VAS MEGYEI EGYÉNI UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG is.

Gratulálunk minden versenyzőnek és további sikeres versenyzést kívánunk!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 93%