Széchenyi Terv Plusz

Vasi Vizeken-Garbolino-Tacklebait Karát Kupán remekeltek a Vasvári HE. pecásai

2023.04.16. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza" elnevezésű megyei versenysorozatának első állomása Gersekaráton vasárnap reggel kezdetét vette, melyen három kategóriában összesen 49 fő mérte össze tudását. A verseny kezdetén közösen megemlékeztünk a hobbi kategória egyik kiváló versenyzőjéről Pajtli Lászlóról, aki az idei versenysorozatra is nevezett, de sajnos néhány héttel ezelőtt váratlanul elhunyt.

Vasárnap reggel a hűvös, esős időben a szervezők a 18 versenyzőt két, a 29 fő hobbi felnőttben indulót három, az ifiket egy szektorba sorsolták. Mivel jelentős szabályváltozások nem voltak, így egy gyors technikai értekezletet követően hamar elfoglalhatta mindenki a horgászhelyét és megkezdődött a felkészülés.


A hobbi horgászok inkább feeder botokkal, a versenyzők pedig match és rakós botokkal készültek elő a 4 órás megmérettetésre. Eközben a szervezők megkezdték a csali ellenőrzést, ahol mindent ezúttal is rendben találtak, így fennakadás nélkül indult el a 2023. év első szövetségi horgászversenye.

A kezdést követően nehezen indult a halfogás minden kategóriában, a szeszélyes időjárás miatt nem volt garantált az első hal  gyors megfogása, minden versenyzőnek szüksége volt a folyamatos kísérletezésre. A pecások döntő többsége a verseny első szakaszában inkább a belső távot próbálta meghorgászni, pontyok, illetve kárászok reményében, több- kevesebb sikerrel.

Versenyzők között viszont akadtak olyan horgászok is, akik a benti kapástalan széria után a rövidtávot választották, előkerültek a spicc botok, rakos botok, melyekkel a kisebb méretű halakat vették célpontba. Legtöbben a hideg tiszta víz miatt a sötét etetőanyagot és az élő csalit erőltették. Több versenyzőnél is jelen volt a csali limiten a szúnyoglárva a csonti, pinki mellett, ebből is látszott, hogy a profi pecások sem nagy halakra készültek elsősorban.

Hobbi kategóriában döntően a method feeder módszert választották a horgászok. A pálya nagyon rapszódikus volt, hiszen voltak szektorok ahol alig volt fogás, de volt ahol többször kellett halat fárasztani a verseny során.

Az esőn kívül a fokozódó keleti-dél keleti szél is feladta a leckét az indulóknak. A versenyzők készültek a zord körülményekre, hiszen nem maradt el idén a felszerelések közül a gumicsizma, vízálló ruha és a horgászernyő sem.

A nap végén a versenyzők között a legjobb teljesítménnyel Vámos Attila/ Spartacus HE./ mérlegelt, aki 7560 grammos fogásával lett az első forduló győztese. Mögötte a másik szektor első Kádi Szabolcs / Elektromosok SHE./végzett 4500 grammal az ezüstérmes helyen.

A harmadik helyezett – szektor kettes eredménnyel - ezúttal Török Zoltán /Elektromosok SHE./ lett, 6880 grammos horgászatával sikerült harmadikként zárnia.

Meglehetősen szorosra sikeredett az első hely sorsa a Hobbi felnőtt kategóriában. Varga Miklós /Vasvári Petőfi HE./ 10.260 grammal fölényesen nyerve szektorát sikerült az első helyet behúznia. A második helyen nem sokkal lemaradva az első helytől Horváth Zoltán /Vasvári Petőfi HE./ 10.120 gramm halat sikerült szákba terelnie.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Németh Gábor /Ölbői SHE./horgásza állhatott fel 8520 grammos összfogással.

Ifi kategóriából idénre többen is kiöregedtek, így ezúttal csak 2 induló versengett a Karát-kupa legjobb fiatal pecása címért. A szektor érdekessége az volt, hogy Bálint Dávid és Bálint Zsolt testvérekként versengtek egymással. Végül a legügyesebb Bálint Dávid /Körmendi Munkás HE./ aki 480 grammos fogással lett első. Szomorkodni nem volt oka testvérének sem, hiszen végig kitartóan próbálta horogra csalni a halakat, de ezúttal be kellett érnie Bálint Zsoltnak  /Körmendi Munkás HE./ 460 gramm fogással a második hellyel.

Az eredményhirdetés során Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke és Mesterházy József halgazdálkodási csoportvezető adta át a legjobbaknak járó díjakat, érmeket, okleveleket. A helyezettek ezenkívül csakúgy, mint a tavalyi évben, a TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedés, valamint a Garbolino Nagykereskedelem a versenysorozat főszponzora jóvoltából értékes ajándékutalványokat vehettek át.

Részletes eredmények ide kattintva érhetőek el >>>

A versenysorozat következő állomása 2023. május 01-én a KÉTHATÁR-TÓ VASIVIZEKEN-GARBOLINO-TACKLEBAIT KUPA lesz.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Laki László alelnök úrnak köszönjük a cikkben szereplő kiváló fotókat!

 

 



 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.9°  Páratartalom: 83%