Széchenyi Terv Plusz

Vasi Vizeken-Garbolino-Tacklebait Karát Kupával indult az idei sorozat

2022.04.10. Megosztom

A hagyományoktól eltérően ezúttal nem a Zala megyei Kerkafalván, hanem a gersekaráti Sárvíz-tavon vette kezdetét a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza" elnevezésű megyei versenysorozata, melyen 47 fő mérte össze tudását.

 

Az 50 főre meghirdetett versenyre március elején - versenyk a kiírásakor - szinte azonnal elkelt az összes hely, emiatt néhányan már csak tartalék jelentkezési listára tudtak feliratkozni. A Szövetség munkatársai próbáltak minél több pecásnak lehetőséget adni, de a Sárvíz-tó adottságai és a verseny szabályos, zavartalan lebonyolítása érdekében legfeljebb 52 horgász kaphatott lehetőséget az indulásra. Végül munkahelyi elfoglaltság és egyéb akadályoztatások végett páran nem tudtak megjelenni, de a létszám így is a maximálishoz közeli volt.

Vasárnap reggel a hűvös, erős szeles időben a szervezők a 14 versenyzőt két, a  30 fő hobbi felnőttben indulót három, az ifiket egy szekorba sorsolták. Az eligazítást követeően elfoglalhatta mindenki horgászhelyét és megkezdődött a felkészülés. Míg a hobbi horgászok a feeder  botokat, addig a versenyzők inkább a match és  rakós botokat készítették elő a 4 órás megmérettetésre. Eközben a szervező csapat elindult csali ellenőrző körútjára, ahol mindent rendben találtak, ezáltal fennakadás nélkül rajtolhatott el az idei év első szövetségi horgászversenye.

Korábban rendre júniusban, nagy hőségben zajlott a Karát-kupa, ahol több alkalommal is igen gyenge volt a halak "kapó" kedve, ami az igencsak szerény fogási eredményekben is megmutatkozott. A mostani korai versenyidőpont azt a célt próbálta szolgálni, hogy talán élvezetesebb versenyt sikerül megrendezni, ebben a tavaszi időszakban, amikor jobban mozognak a pontyok és keszegek, kárászok is. Végül ez így is történt, az utóbbi gersekaráti kupákhoz képest több halat sikerült fogni a résztvevőknek. Többeknek sikerült egy-két szebb pontyot is horogra csalni, de volt 1,5 kg-os dévérkeszeg is szákban, de emelett jöttek szépen azért kárászok, vörösszárnyú keszegk és sügerek is. A versenyző szektorokban többen a partmenti apróhalakból fogására helyezték a hangsúlyt, addig a hobbi kategóriában nagyobb testű kárászokra, pontyokra mentek feeder technikával. A pecások összesen 194.520 gramm halat fogtak, mely 4138 grammos átlag fogást eredményezett.

A verseny végéhez közeledve egyre szűkült az élmezőny de biztosra még senki sem mehetett, a végéig kitartó koncentrációra és ügyességre volt szüksége, annak aki a győzelemre hajtott. Versenyző kategóriában sem volt elég az apró halakból sokat fogni, a dobogóhoz kellettek a szebb halak is.

Versenyzők között ez a legjobban Varga Bálintnak /Elektromosok SHE./ sikerült, aki 8760 grammos fogásával lett a nap győztese. Mögötte nemsokkal lemaradva a másik szektor győzetese Tordai Gábor /Elektromosok SHE./ végzett a második helyen 5340 grammal. Bronzérmes Borsos Tamás /Spartacus SHE./lett, aki szintén büszke lehetett az 5400 grammos teljesítményére.

Hobbi felnőtt kategóriában a három szektor győztese közül került ki a végső nyertes, aki ezúttal nem más lett, mint Hegedüs József a Kőszegi Sporthorgász Egyesület versenyzője lett. Meglehetősen kiegyensúlyozott pecával sikerült a mérlegelésig 13.100 gramm halat szákba terelni. Az ezüstérem szépen csillogott a nap végén Pajor Károly /Ölbői Horgásztó Sporthorgász Egyesület/ nyakában 11.360 grammos fogásának elismeréseként. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Göncz István a Kéthatár-Tó Kerkafalva Horgász Egyesület versenyzője állhatott fel  9000  gramm fogással.


 

Ki szerencsésebb volt, ki nem annyira,de az ifik között is végig jó hangulatban zajlott a peca. A legboldogabb vélhetően Gersei Milán /Körmendi Munkás Horgász Egyesület/ volt, aki a győztesnek járó legnagyobb serleget vehetette át 4620 grammos eredményért . Szomorkodni Vogl Zalánnak /Spartacus HE/  se volt oka, de ezúttal be kellett érnie a második hellyel az 1440 grammos erdményéért, harmadikként Nagy Bence Zsolt /Rábapatyi HE./  zárt. A legjobb női horgász különdíját a Fekete Imréné az Elektromosok Sporthorgász Egyesület horgásza vehette át 4480 grammos fogásával.
 

Az eredményhirdetés során Pászthory Istvánné, Gersekarát polgármestere és Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke adta át a legjobbaknak járó díjakat, okleveleket. A helyezettek ezenkívül a TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedés valamint a Garbolino Nagykereskedelem a versenysorozat főszponzora jóvoltából értékes ajándékutalványokat vehettek át. Részletes eredmények a hír alatt érhetőek el.

A versenysorozat következő fordulója 2022. május 01-én a KÉTHATÁR-TÓ VASIVIZEKEN-GARBOLINO-TACKLEBAIT KUPÁVAL folytatódik.

Gratulálunk minden indulónak!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.25°  Páratartalom: 64%