Széchenyi Terv Plusz

Gersei Milán 21 kg fogással nyerte az idei Karát Kupát

2024.05.26. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza" elnevezésű megyei versenysorozatának második állomása Gersekaráton vasárnap reggel kezdetét vette, melyen három kategóriában összesen 50 fő mérte össze tudását.

A szervezők a 17 versenyzőt két, a 27 fő hobbi felnőttben indulót három, a 6 ifit egy szektorba sorsolták. A regisztráció alatt már elkezdett esni az eső és már látszott reggel, hogy izgalmas nap elébe néz minden versenyző. Mivel jelentős szabályváltozások nem voltak, így egy gyors technikai értekezletet követően hamar elfoglalhatta mindenki a horgászhelyét és megkezdődött a felkészülés a zord időjárásba. Az ifi pecásoknak a Szövetség gyermeknap alkalmából a sorsoláskor kedveskedett egy Vasi vizeken horgászsapkával és egy tábla csokival.

Míg a hobbi horgászok a feeder  botokat, addig a versenyzők inkább a match és  rakós botokat és spicc botokat készítették elő a megmérettetésre. Eközben a szervező csapat elindult csali ellenőrző körútjára, ahol mindent rendben találtak, ezáltal probléma nélkül rajtolhatott el a horgászverseny.

A kezdeti dudaszót követően hamar horogra kerültek az első halak, az első percekben is már látszott szapora halfogásra lesz szükség a dobogós helyekhez.

Többeknek sikerült egy-két szebb pontyot is horogra csalni, de volt méretesebb dévérkeszeg, compó, kárász is a szákokban. A versenyző szektorokban többen a partmenti apróhalakból fogására helyezték a hangsúlyt, addig a hobbi kategóriában nagyobb testű halakra ”vadásztak”. Összességében elmondható, hogy a pálya minden hol rengeteg kapást és halat adott, hiszen voltak szektorok ahol meglehetősen tíz kiló hal alatt esély sem volt a jó eredményre. Versenyzők között ez a nap legjobban Gersei Milán / Körmendi Munkás HE./ sikerült, aki 21.000 grammos fogásával lett a kategória győztese és egyben nap legtöbb halat dogó horgásza. Mögötte nemsokkal lemaradva a másik szektor győztese Török Zoltán / Elektromosok SHE./ végzett a második helyen 17.880 grammal. Bronzérmes Misák Norbert / Répcelaki HE./lett, aki szintén büszke lehetett a 16.920 grammos szektor kettes teljesítményére.

Hobbi felnőtt kategóriában a három szektor győztese közül került ki a végső nyertes, aki ezúttal Horváth Róbert / Szentgotthárdi HE./   lett. A mérlegelésig nem kevesebb, mint 12.060 gramm halat sikerült szákba terelnie. A második helyezettként, 8.200 grammos fogásának köszönhetően Jánny Benjamin /Elektromosok SHE./  végzett. A dobogó harmadik fokára pedig Horváth László /Körmendi Munkás HE./ léphetett fel  6820 grammos teljesítményével.

Ifi kategóriában ezúttal hatan is elindultak, ami a korábbi évek létszámához képest örömteli és rengeteg halat is fogtak. A Szövetség számára nagyon fontos cél, hogy a fiatalokkal megismertesse és megszeretesse a horgászatot. Reményeink szerint minél több fiatal pecás kedvet kap a jövőben, hogy tudását kipróbálja és fejlessze akár verseny körülmények között is!

A kategória legjobbja, ezúttal Hajós Áron / Körmendi Munkás HE./ volt, akit a 15.840 grammos fogási eredményért külön dicséret illeti. Ezüstérmes lett Czékus László  / Sárvíz-tavi HE./, akinek 12.260 gramm összsúlyú fogást sikerült mérlegeléskor bemutatnia. Szomorkodni Tóth Noel /Csepregi Répcementi HE./ pecásunknak se volt oka a mai napon, hiszen a 9.560 grammos teljesítménye a bronzérmes helyet jelentette.

A 2024. évi Karát-kupán a versenyzők összesen  394 540 gramm halat fogtak, mely egyénenként levetítve 7891 grammos átlag fogást jelentett.

Az eredményhirdetés során  Pászthory Istvánné, Gersekarát polgármestere és Mesterházy József halgazdálkodási csoportvezető és Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke adta át a legjobbaknak járó serlegeket, okleveleket, valamint a helyezettek a TackleBait Horgászbolt, mint a versenysorozat főszponzora jóvoltából értékes ajándékutalványokat.

Részletes eredmények ide kattintva tekinthetőek meg >>>

A versenysorozat következő fordulója 2024. június 02-án a  VASIVIZEKEN-GARBOLINO-TACKLEBAIT ABÉRT-TÓ KUPA lesz.

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a segítőknek a közreműködést!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.67°  Páratartalom: 99%