Széchenyi Terv Plusz

Vasi Vizeken-Garbolino-Tacklebait Abért-tó Kupával folytatódott versenysorozatunk

2023.05.16. Megosztom

Egy igazán nehéz verseny várt az Abért-tavon május 14-én a horgászokra, az időjárás finoman fogalmazva sem volt éppen kegyes hozzájuk. Az egésznapos, intenzív esőzés ellenére, alig volt induló, aki feladta volna a küzdelmet. Mind a három kategória résztvevői megérdemelnek minden dicséretet a kitartásukért, és némi vigaszként szerencsére azért halat is sikerült jócskán fogni a rossz idő ellenére.

Vasi Vizeken-Garbolino-Tacklebait Abért-tó Kupával folytatódott versenysorozatunk

A versenyt megelőzően a szövetség halászati őrei vízpartkarbantartással és a pálya kitűzésével készítették elő az Abért-tavi versenypályát. Előzetesen 60 fő regisztrált a versenyre, de időközben történt néhány visszamondás, így 56 fő érkezett meg a vasárnapi versenyre. Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a horgászokat a regisztrációt követően és elmondta, hogy az idei évtől új formula szerint dolgoznak a szövetség munkatársai, hiszen a versenysorozat minden egyes állomásának van egy felelőse, ezzel is könnyítve egymás munkáját és megtartva a színvonalas rendezést. Egyúttal átadta a szót Szekeres Balázs halászati őrnek, aki mint az aznapi verseny főszervezője elmondott minden horgászattal kapcsolatos technikai információt, fontosabb tudnivalót. 


Ezt követően elérkezett a nap egyik legfontosabb eseménye a sorsolás, hiszen a versenyzők megtudhatták mit hoz nekik a sors a rossz időjárás mellé. A hagyománnyal ellentétben ezúttal a hobbi felnőtt kategória, illetve az ifik rajthelyeit húzták ki először. Ennek az oka csupán annyi volt, hogy a Gyöngyös-patak felőli oldalon olyan mértékben felázott a talaj a több napos eső miatt, hogy gépkocsival nem lehetett bejutni. A két kategória versenyzői gyalog tudták csak megközelíteni a horgászhelyeiket, így viszont némileg előbb tudták megkezdeni a bepakolást.

A horgászhelyek elfoglalását követően megkezdődött a felkészülés a versenyre. Versenyzőknél jellemzően a rakós botos módszer került terítékre szinte kivétel nélkül, rengetegen erőltették a nagy kukorica mennyiséget, illetve az élő csalit, míg hobbi és ifi kategóriában inkább a methoodos szerelék dominált a sok-sok pop-uppal, waffterssel, pellettel.

Csali ellenőrzést követően 9:50 perckor elhangzott az első duda szó mely az etetés megkezdését jelentette, majd 10 órakor kezdetét vette a verseny. Az Abért tó nem teljesen az igazi arcát mutatta, hiszen a verseny során többször volt olyan periódus, hogy a versenyzőknél csak álltak az úszók kapás nélkül. Sajnos volt pár felnőtt és gyermek is, aki nem tudott megküzdeni az ádáz versenykörülményekkel, és jobbnak vélték feladni.

 

A verseny felénél már kezdett kialakulni, hogy melyik szektorokban mennyi hal van és milyen intenzitással eszik a ponty, keszeg és a kárász. Versenyző kategóriában az Abért tavon idén két tapasztalt, a korábbiakban rendre eredményes versenyző, Varga Bálint illetve Tordai Gábor került a szélső helyekre ezzel feladva a leckét a többi versenyző számára. Ahogy várható volt, ők ketten versengtek jobbára az első helyért, míg hobby kategóriában Pajtli Tibor diktált igen erős tempót a halak kapókedvéhez képest. A fiataloknál is igen szorosan állt a mezőny hiszen Kovács Hubát, Tóth Noel és Bálint Dávid is követni tudta jó ideig.

Három óra előtt ismét megszólalt a duda jelezvén, a verseny a végéhez közeledik, a horgászoknak 5 perc állt rendelkezésükre, hogy az utolsó halakat is a szákba tereljék. A lefújást követően elindultak a mérlegelő csapatok, hogy kiderítsék idén kik végeztek a kategóriák élén. Az időjárás továbbra is változtatlna volt, így a mérlegelés kissé nehézkes volt, de összességében minden versenyző elégedett volt a látott eredménnyel, végül az alábbiak szerint végeztek a horgászok:

  • Versenyző kategória:

1.hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE. - 26360 gramm - 1 hsz.

2. hely: Tordai Gábor - Elektromosok SHE.  - 25120 gramm - 1 hsz.

3. hely: Borsos Tamás - Spartacus HE. - 20280 gramm - 1 hsz.

  • Hobbi kategória:

1. hely: Pajtli Tibor - Spartacus HE. - 15040 gramm - 1 hsz.

2. hely: Töreki Zoltán - Répcelaki Városi Bányász HE. - 13320 gramm - 1 hsz.

3.hely: Szabó Tihamér - Szentgotthárd HE. - 13020 gramm - 1 hsz.

  • Hobbi ifjúsági kategória:

1. hely: Kovács Huba - Elektromosok SHE. 12860 gramm - 1 hsz.

2. hely: Tóth Noel Csepreg - Répcementi HE. 8740 gramm - 2 hsz.

3. hely: Bálint Dávid Körmendi - Munkás HE. 8200 gramm - 3. hsz.

A Szövetség munkatársai gratulálnak a helyezetteknek, illetve a versenyt végig küzdő horgászoknak!
A következő forduló a Magyarszecsődi tavon lesz hobbi felnőtt és ifjúsági horgászok számára 2023. június 18-án,
míg a versenyzők szeptemberben találkoznak legközelebb.

Részletes eredmények megtekinthetőek ide kattintva.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.89°  Páratartalom: 93%