Széchenyi Terv Plusz

Vasi sporthorgászok a Műlegyező Világbajnokságon

2013.09.26. Megosztom

Második alkalommal indult hivatalos magyar válogatott az ezúttal Norvégiában megrendezett 33. FIPS-Mouche Műlegyező Horgász Világbajnokságon. A Közép-Norvégiában, Vefsna régióban szervezett versenyen induló magyar csapatot, melynek három, a Szövetség tagegyesületébe tartozó tagját lehetőségeihez mérten a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége támogatta. A felszerelés mérete és a gyakorlásra szánt idő miatt a csapat autóval indult a több, mint 3.000.- km-es útra, ami kockázatos, de helyes döntésnek bizonyult. A csodálatos Trysil folyón történt néhány napos gyakorlást követően augusztus 11-én kezdődött Mosjoen városában a világbajnokság. A vasárnapi megnyitó ünnepséget két nap hivatalos edzés követte, majd szerdán kettő, csütörtökön egy és pénteken ismét kettő forduló várta a versenyzőket, így az öt szektorban mind az öt versenyző horgászott.

  

                            

               A Világbajnokságon részt vevő magyar csapat                      Gyakorlás közben

 

Az öt helyszín közül az első három szektorban (Vefsna, Austervefsna,,Fiplingdalselva) folyóvízi műlegyezés, a negyedik szektorban (Storvatnet) parti tavi horgászat, az ötödik szektorban (Svartvatnet) csónakos tavi horgászat volt a feladat.

A folyóvizek alacsony vízállása miatt a halak lehúzódtak, illetve az igazi vadhalak különösen óvatosak voltak, így már az edzések során lehetett látni, hogy a rendkívül változatos víztestek és a változékony időjárás mellett minden fogott halért meg kell küzdeni. A kevés fogott hal a gyönyörű vizek és profi szervezés ellenére rányomta a bélyegét a versenyzők hangulatára, hiszen jellemző, hogy a 125 versenyzőből csak a három dobogós fogott mind az öt szektorban halat, és 11 versenyző az öt szektor mindegyikében nullázott. A végeredmény nem okozott meglepetést, a hosszú évek óta folyamatosan eredményesen versenyző néhány nemzet között dőlt el a csapat-világbajnoki cím sorsa. A cseh-olasz-francia sorrend után meglepetést a finnek negyedik helye okozott. Egyéniben az olasz győzelem, cseh ezüstérem után a fiatal belga fiú harmadik helyére kapta fel a fejét a mezőny. A magyar válogatott a 25 csapat közül végül a 23. helyet szerezte meg, legjobb helyezése a fordulók között a 19. volt, ezzel az első alkalommal részt vevő lett és mongol csapatot előzte meg.

   

               

"Világbajnok lettem” (Valerio Santi Amantini)                 Közepes pér a Vefsna folyóból

 

Sebes pisztráng fogás az Austervefsna folyón

     

Köszönjük minden támogatónak a segítségét!



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

22.87°  Páratartalom: 59%