Széchenyi Terv Plusz

Varga Bálint és Pajtli László lett idén a legjobb vasi pecás a felnőttek versenyében

2018.12.16. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége idén immár kilencedszer rendezte meg a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában.A hagyományoknak megfelelően Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke - elmúlt pénteki - évzáró elnökségi ülés keretében hirdette ki az egész éves megmérettetés végeredményét.

Varga Bálint és Pajtli László lett idén a legjobb  vasi pecás a felnőttek versenyében

Az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan 50 fő indult, a teljes versenysorozatban 144 horgász vett részt. Több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt a túljelentkezés miatt.  Mindkét kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük.  A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

Az idei évben az alábbi versenyek számítottak a versenysorozatba:

Időpont

Verseny

Helyszín

Indulók száma

2018. május 01.

Kéthatár-tó Vasi Vizeken Kupa

Kerkafalvi Kéthatár-tó

76 fő -Hobbi kategória

2018. május 20.

Vasi Vizeken Abért -tó Kupa

Lukácsházi Abért II. tó

78 fő -Hobbi és Versenyző kategória

2018. május 26-27.

Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság

Lukácsházi Abért II. tó

8 csapat -32 felnőtt és 8 ifi

2018. június 10.

Vasi Vizeken Karát Kupa

Gersekarát, Sárvíz-tó

48 fő -Hobbi és Versenyző kategória

2018. június 16.

Vasi Vizeken - Vadása Kupa

Hegyhátszentjakab, Vadása-tó

17 fő -Hobbi kategória

2018. szept. 09.

Vasi Vizeken Kupa

Gersekarát, Sárvíz-tó

41 fő - Hobbi és Versenyző kategória

Versenyző kategóriában minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelem folyt az év során, így ismét az utolsó fordulóra maradt a döntés a végső helyezések sorrendjéről. A versenysorozat záró fordulója után hármas holtverseny alakult ki az élen, a három legeredményesebb versenyszerepléssel szerzett pontokat figyelembe véve. Varga Bálint, Hajba Gábor, Kovács Ákos is 62 ponttal fejezte be a bajnokságot. Ebben az esetben a versenykiírás értelmében a negyedik legjobb eredmény rangsorol.  Ebből a rangsorolásból Kovács Ákos a Büki HE. versenyzője jött ki kissé szerencsétlenül, mivel a legjobb soron következő eredménye egy szektor 6. helyezés volt, másik két vetélytársának viszont egy szektor 4-es és egy szektor 5-ös.

A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza megyei versenysorozat Versenyző kategóriájának 2018. évi győztese pedig Varga Bálint az Elektromosok SHE. pecása lett, akinek a negyedik pontszerző versenyen elért eredménye 1 szektorhelyezéssel jobb volt, mint Elektromosos társának Hajba Gábornak. Varga Bálint immár 5. alkalommal végzett a versenysorozat élén!

Hobbi felnőtt kategóriában, az utolsó fordulóra már a leglényegesebb kérdés eldőlt. Pajtli László a Spartacus HE. horgászának első helyét már semmi sem veszélyeztette. Az első négy fordulóból három alkalommal is szektor 1-est horgászva magabiztosan nyerte meg 75 ponttal az idei versenysorozatot kategóriájában. Második helyen Németh Gábor az Ölbői SHE. pecása végzett 61 ponttal, aki szintén szép teljesítményt nyújtva egy szektorgyőzelem mellett, begyűjtött még két szektor második helyezést is. Harmadik helyezett Tamás Attila a szentgotthárdi horgászegyesület tagja lett 58 ponttal. Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén is külön díjjal jutalmazza a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a legügyesebb pecásokat.

A 2018-as esztendőben Misák Norbert a Büki HE. fiatalja lett a sorozat ifjúsági győztese 54 ponttal, második helyen a tavalyi bronzérmes Szabados Rebeka (Spartacus HE.) végzett 48 ponttal, harmadik Sánta Dávid (Körmendi Munkás HE.) lett 31 ponttal. Az eredményhirdetés zárásaként a dobogós versenyzőknek Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át a díjakat.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek és egyesületének!

 

 

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.55°  Páratartalom: 90%