Széchenyi Terv Plusz

Vadása-tó leürítésre került a helyreállítási munkák befejezéséig

2019.01.04. Megosztom

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy tavaly nyáron a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék okozta özönvíz megrongálta a Vadása tó műtárgyait. A tó a havaria óta alacsony vízszinten, de horgászható volt, mellyel a horgászok az utolsó pillanatig éltek is. Hegyhátszentjakab Önkormányzata a szakértői vélemények beszerzését követően benyújtotta a Belügyminisztériumba a vis maior pályázatát a károk helyreállítására.

Vadása-tó leürítésre került a helyreállítási munkák befejezéséig

A helyiek és a horgászok nagy örömére 2018.decemberében kapta meg az önkormányzat az értesítést, mely szerint a Vadása tó vízi létesítményeinek rendbehozatalára (gát, árapasztó, műtárgyak helyreállítására és a hordalék elszállítására) 78.643.988 Ft támogatást nyert el 10 % önerő biztosítása mellett. A Vadása tó a szükséges engedélyek beszerzését követően, 2019. január elejére pár nap leforgása alatt leürítésre került, ezáltal a tóban lévő jelentős iszap mennyiség szikkadása is megkezdődhet.

A helyi önkormányzat által tervezett felújítási munkák várhatóan februárban indulnak. A tóban lévő halállomány jelentős részét a haváriakor érkezett hatalmas áradás elmosta, a tóban megmaradt halakat a tavalyi év második felében a horgásztársak eredményesen kifogták, míg a kisebb testű halak a tóval összeköttetésben lévő patakba távoztak. Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Vadása tó előtározóján továbbra is lehet problémamentesen horgászni, míg a most leeresztett tavon legkorábban - a halak újra telepítését követően - nyáron kezdődhet meg a horgászat ismét.

Megértésüket köszönjük!



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.33°  Páratartalom: 81%