Széchenyi Terv Plusz

Újra az Elektromosok SHE. csapata lett a megyei bajnok

2023.09.25. Megosztom

A lukácsházi Abért II-es tavon került lebonyolításra a hétvégén 4 fős csapatok részvételével GARBOLINO-TACKLEBAIT - Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság, melyen 8 egyesület küzdött a bajnoki címért. Az elmúlt év kivételével nem talált legyőzőre az Elektromosok SHE. I-es csapat, így a nagy kérdés adott volt, hogy sikerül e visszaszerezni korábbi bajnoki címüket.

Újra az Elektromosok SHE. csapata lett a megyei bajnok

A szombati napon, ahogy arról már tájékoztatást adtunk az Elektromosok SHE. I. csapata szerepelt a legjobban, így ők várhatták előnyből a záró fordulót.  A verseny mindkét napján már reggel is borús idő kísérte a horgászokat, de senki sem sejtette, hogy a záró nap még keményebb próbatételt tartogat.

Vasárnap reggel menetrendszerint kisorsolásra kerültek a helyek, figyelembe véve, hogy az a csapat, mely előzőleg már rendelkezett abszolút szélső, vagy széle melletti hellyel, ezúttal nem sorsolhatott oda. Az első forduló tanulságait levonva elkezdődött a felkészülés a viharos erejű szélben. A versenyzők elszántsággal és reménnyel nekivágtak a kihívásoknak.  Már a csali ellenőrzésen is látszott, hogy egy embert próbáló nap veszi kezdetét 10 órakor, a szél is egyre fokozódott, majd az eső is elkezdett kisebb-nagyobb intenzitással esni. Az erős szél miatti kialakult óriási hullámok, áramlások szinte lehetetlenné tették az úszós horgászatot, de mindenki próbálta a körülményekből kihozni a legtöbbet. A pontos horgászat és csali megtartása miatt a rakós botos módszerben bíztak és azt erőltették. Sajnos, volt akinek az extrém időjárás nemcsak az idegrendszerét rongálta meg, hanem rakós botjában is töréseket okozott.  Egyértelműen látszott már a verseny elején, hogy a mai napon még kevesebb fogás lesz, mint az első fordulóban, ami már előző nap is jóval a megszokott átlagos 20-30 kg alatt volt.

Az ebédcsomagok kiosztásakor a Szervező Bizottság látva, hogy a horgászat szinte értelmetlen küzdelemmé vált és az emberi egészséget szem előtt tartva döntés született, a viharos időre tekintettel - 2,5 óra elteltével – a vasárnapi forduló lefújásáról, melyet az indulók is örömmel fogadtak és kezdetét vette a mérlegelés.

A rendkívül rossz idő ellenére is baráti hangulatban zajlott le az idei megmérettetés és a mérlegelés izgalmai a kevés fogás ellenére sem maradtak el. Felértékelődött minden szákba terelt kisebb keszeg, törpeharcsa is. A szerény fogások mellett azért, volt akinek sikerült csodálatos 4-5 kg-os méretű pontyot és amurt is fogni. A második fordulóban a fogási átlag 4267 gramm-ra csökkent, ami az első fordulóban még 10 987 gramm volt.

A vasárnapi napon az Elektromosok SHE. versenyzője Hajba Gábor  20 940 gramm fogással lett a nap legeredményesebb horgásza, ő követte a Répcelaki HE. kiváló utánpótlás horgásza Linter Hunor 13 220 grammal. A második fordulóban 12.760 grammal Pajtli Tibor (Spartacus HE) végzett a képzeletbeli dobogó harmadik fokán.

Ez a verseny ismételten bizonyította, hogy a horgászok elszántságukkal és kitartásukkal képesek megbirkózni a legnehezebb időjárási körülményekkel is, és a szenvedélyük sosem hagyja cserben őket. Az idei megyei csapatbajnokság egy igazi „extrém sportverseny” volt, ezért külön gratuláció minden csapatnak a versenyen történő kitartó helytállásért. Ahogy lemérésre került az utolsó horgász is, úgy bizonyossá vált, hogy a Megyei Csapatbajnokság 2023. évi győztese az Elektromosok SHE I. csapata (Török Zoltán; Varga Bálint; Tordai Gábor; Hajba Gábor) lett - 19 hsz.- 99 110 gramm fogással.

A második helyre jött fel a szombati negyedik helyről az Elektromosok SHE. II csapat (Kovács Péter; Takács Tamás; Tordai József; Linter Hunor ) – 29,5 hsz. – 75 940 gramm fogással.  A harmadik helyezett 34 helyezési számmal, 53 900 grammos teljesítménnyel ezúttal  a tavalyi évhez hasonlóan a Spartacus HE. csapata (Borsos Tamás; Vámos Attila; Borsos Attila; Pajtli Tibor) lett.

Az idei esztendő Vas Megyei Egyéni Bajnoka kiváló eredménnyel  Hajba Gábor  (Elektromosok SHE.)  lett 3 helyezési számmal és 31.220 gramm összfogással, második helyen Kádi Attila (Répcelaki HE.) végzett 22.820 gramm összfogással  és 3 helyezési számmal , harmadikként Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) zárt 5 helyezési számmal és 24.020 gramm fogással.

A díjátadáson az egyéni helyezettek az emléktárgyak mellett a Garbolino-TackleBait szponzorációnak köszönhetően utalványokkal is gazdagodtak, melyet Laki László alelnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adott át. A verseny egy közös vízparti csoportképek készítésével zárult.

Részletes egyéni – és csapat eredmények elérhetőek ide kattintva.

A versenyen készült összes kép itt megtekinthető.

Gratulálunk minden helyezettnek és további sikereket kívánunk!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.52°  Páratartalom: 89%