Széchenyi Terv Plusz

Újabb vizek gazdagodtak süllővel és keszeggel

2020.11.11. Megosztom

A korábban jelzett őshonos haltelepítési program folytatásának keretében a Tógazda ZRT. Nagyberki telephelyének halászatát követően ismét jelentős mennyiségű hal került telepítésre az általunk kezelt vizekbe a hétfői napon.

Újabb vizek gazdagodtak süllővel és keszeggel

A tegnapi telepítés után az idei évben már a betelepített halak összmennyisége megközelíti a 118 tonnát, mely rekord telepítésnek számít.


A következő kihelyezések történtek meg a hétfői napon:

  • Csepregi Téglagyári Tó: 300 kg vegyes keszeg (dévér, karika, bodorka) a Csepregi Horgász Egyesület támogatásával.
  • A Pinka Vaskeresztesi szakaszán és a Vaskeresztesi holtágon szintén 300 kg vegyes keszeg került elosztásra.
  • A Szombathelyi Csónakázó-tó a 400 kg vegyes keszeg mellett kb. 250 db kétnyaras süllőt is kapott.
  • A Rába folyó Ikervár és Rum közti szakaszán 800 kg keszeg érkezett a Vas Megyei Savaria HE. részbeni támogatásával, az Alsószölnöki szakaszon 300 kg vegyes keszeg került a vízbe. E mellett a Rába Alsószölnök, Csákánydoroszló és Körmend közeli szakaszai összesen kb. 430 db kétnyaras süllővel gazdagodtak.
  • A Kerkafalva melletti Kéthatár-tó 300 kg dévérkeszeg mellett kb. 180 db kg kétnyaras süllőt kapott a Kéthatár-tó HE támogatásával.
  • A Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon 600 kg vegyes keszeg (Körmendi Munkás HE részbeni támogatásával) és 120 db kétnyaras süllő került telepítésre.
  • A Máriaújfalui Hársas-tavon szintén 600 kg keszeg (Szentgotthárdi HE. részbeni támogatásával) és kb. 120 db kétnyaras süllő lelt új otthonra.

A korábbi beszámolókkal összhangban ismét megjegyezzük, hogy a keszegfélék lehalászását és válogatását, majd nagy távolságú szállítását követően természetes jelenség a néhány %-os elhullás. Kérjük horgászainkat, hogy az őshonos keszegfajok, süllők horgászata során tanúsítsanak önmérsékletet, illetve erre hívják fel horgásztársaik figyelmét is, hogy a nehezen beszerezhető keszeg és süllő állomány példányai lehetőséget kapjanak a tavaszi természetes szaporodásra is.


A beszerzési lehetőségek függvényében Szövetségünk november folyamán folytatja ragadozó és keszeg telepítési programját, melyet a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzata is részben támogat.

Köszönjük a halak kihelyezésében résztvevők segítségét!
 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

25.59°  Páratartalom: 53%