Széchenyi Terv Plusz

Újabb csónakos ellenőrzés a Rábán

2019.07.26. Megosztom

A Szövetségünk részére érkezett pozitív fogadtatásnak örülve, de ettől függetlenül szerda este folytatódott a Rába folyó komplex ellenőrzése.

Újabb csónakos ellenőrzés a Rábán

Hivatásos halőreink a már begyakorolt módszer alapján csónakkal és azt a parton követve vették górcső alá a folyó ikervári duzzasztott szakaszát.

A megye egyik legszebb vízterületén viszonylag kevés horgász tartózkodott, akik azonban örültek a váratlan ellenőrzésnek, halfogásra jogosító okmányaikon kívül az alkalmazott módszerek sem eshettek kifogás alá.

A korábbi ellenőrzésekhez hasonlóan ismételten kiemelt feladat volt az esetleges illegális módszerek, illetve az erre utaló jelek felderítése, mely a folyamatos figyelem mellett némi ügyességet is kíván.

A több órás folyóvízi ellenőrzést követően a halőri csoport a Gersekaráti Sárvíz-tavon folytatta az ellenőrzést, ahol több horgász figyelmét felhívták a horgászhely éjszakai megvilágítására.

Ahogy korábban már jeleztük, a folyóvízi komplex ellenőrzések augusztus hónapban is folytatódnak a Rába folyó teljes Vas megyei szakaszán. Az eredményekről folyamatosan tájékoztatjuk a horgászokat.

Ezúton is kérjük minden becsületes horgásztárs, vízitúrázó segítségét, hogy megalapozott és értékelhető információikkal támogassák a folyóvízi halállomány védelmét, észrevételeiket közöljék Szövetségünk hivatásos munkatársaival az alábbi elérhetőségen:

info@vasivizeken.hu e-mail címen vagy telefonon a 06-94/506-835-ös számon, illetve az on-line anonim bejelentő felületünkön



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.47°  Páratartalom: 69%