Széchenyi Terv Plusz

Új vezetés a MOHOSZ élén

2014.12.02. Megosztom

A Magyar Országos Horgász Szövetség november 28-i tisztújító választmányi ülésén új társadalmi vezetést választottak a megyei, területi horgász szövetségek képviselői. A 2015-2019 közötti ciklusban a MOHOSZ elnökének Dr. Szűcs Lajost, alelnökeinek Bokor Károlyt (Baranya megye), Dr. Dérer Istvánt (Nógrád megye), Fesztóry Sándort (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Kozári Miklóst (Somogy megye) és Láda Gáspárt (Csongrád megye) választották meg. Az új vezetés komoly feladatok elé néz, mivel 2015-ben az állami tulajdonú vízterületek halgazdálkodási haszonbérletének pályáztatása kerül sorra. A horgászszervezetek jelenleg 33 ezer hektár vizet hasznosítanak a horgászható mintegy 140 ezer hektárból. 

 
A Választmány ülésén a tisztújítási szavazást megelőzően az országos szövetség leköszönő tisztségviselői részletesen beszámoltak a 2009-2014. év közötti időszakban végzett munkáról. Az ötéves időszak alatt a MOHOSZ Elnöksége (a tagszövetségek egy-egy fő képviselőjéből álló testület) 25 ülést tartott és 243 határozatot hozott a horgászattal, a horgászati szabályozással, a vizek halgazdálkodással, halvédelmével, a horgászszervezetekkel kapcsolatos témákban. A MOHOSZ Választmánya az országos szövetség legfőbb testülete (itt a horgász szövetségek létszámarányuknak megfelelően képviseltetik magukat) az ötéves periódus alatt 14 ülést tartott és 116 határozatot hozott a horgászattal és szervezeteikkel kapcsolatos legfontosabb kérdésekben. Az új elnök és alelnökök megválasztása mellett sor került a Felügyelő Bizottság elnökének és bizottság 6 tagjának a megválasztására is. A MOHOSZ Felügyelő Bizottságának elnöke Dr. Nagy András lett. Az ülésen választották meg a 10 tagú Etikai és Egyeztető Bizottság tagjait és elnökét is. Az Etikai Bizottság elnöke ismét Dr. Kilényi Géza lett.
 
A MOHOSZ-nak az előző ciklusban csak két alelnöke volt, a legfőbb testület a munkafeladatok jelentős növekedése miatt döntött az öt alelnök megválasztásáról. Az alelnökök a feladatok vitele mellett az új elnök által kijelölt szakterületek felelősei is lesznek. A horgásztársadalom és szervezeteik úgy a horgászat gazdaságában, mint a vizek hasznosításában, a halgazdálkodásban, a halvédelemben, a horgászat propagandájában, a horgász versenysportban, és a horgászturizmus fejlesztésében is komoly feladatok elé néznek a következő években.

Forrás: www.mohosz.hu



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

21.7°  Páratartalom: 64%