Széchenyi Terv Plusz

Török Zoltán nyerte a X. Rádió Szombathely - Euro Peca kupát

2012.09.04. Megosztom

 

Ponty fogott horgászokat a jubileumi versenyen a Szombathelyi Csónakázó tavon

Elmúlt vasárnap tízedik alkalommal tartotta horgászversenyét a Rádió Szombathely 97,1 és az Elektromosok Sporthorgász Egyesület. Az előző évekhez hasonlóan a most megtartott verseny is több szervezet és vállalkozás, médium támogatásával valósulhatott meg. A versenyre előzetes nevezésekkel együtt 76 fő regisztrálta magát, melyből a reggeli regisztráción 68 fő jelent meg és indult a megmérettetésen. A verseny megnyitóján Keppel László egyesületi elnök köszöntötte a horgászokat és rövid technikai értekezlet után kezdetét vette a sorsolás.

 

Megnyitó utáni sorsolás...

Az egy négy órás fordulóban megrendezett versenyen külön szektorokban foglaltak helyet a felnőtt hobbi horgászok, versenyhorgászok, valamint az ifjúsági kategória indulói. Az idei évtől a versenybe minden halfaj beszámított és a legtöbb darab törpeharcsát fogó horgászt különdíjjal jutalmazták. A versenyen kizárólag azok a sporthorgászok szerepelhettek sikerrel, akik kitartóan próbálkoztak a halak becserkészésével. A versenyhorgászok között Török Zoltán /Elektromosok SHE./ és Kajtár Máté /Büki HE/ utánpótlás versenyzők sorra fogták a balinokat, kisebb keszegféléket, melyből végül Török Zoltánnak sikerült a többet fogni. Zoltán 4980 grammal nyerte szektorát és a kategóriáját. A hobbi horgászok között Dénes Szilveszter /Vas megyei Savaria SHE./a küszöző módszert választott és az apró halakból összesen 2190 gr-ot sikerült fogni, mely eredménnyel kategória győztes lett.

   

A versenyről készült további képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászok között induló Molnár Miklós /Pannónia HE/ sporttársnak a verseny második felében horgászbotját egy óvatlan pillanatba berántotta egy kb. 2,5 kg-os ponty, ilyen még a verseny történetében nem fordult elő.

  

Érkezik az eltünt horgászbot és a szép ponty

A szomszédban horgászó Bors Sándor /Spartacus HE/ azonnal próbált segíteni,  de nem sikerült többszöri próbálkozásra sem kifogni az eltűnt horgászfelszerelést. A ponty végül addig vitte magával a víz alatt  Molnár Miklós felszerelését, míg végül a  megfogta Bors Sándor szerelékét. Néhány perces fárasztás után a ponty és a felszerelés is meg lett. A nagy pontyot sportszerűségből azonnal visszaengedte a két horgász, mely nem számított be a verseny eredményébe. A fiatalok között Kósa Bálint /Spartacus HE/ 2490 gramm fogással végzett az élen, neki sikerült egy szép pontyot is kifogni a kupán. A legtöbb törpeharcsát fogó pecás a Kerkaszentkirályról érkező Rózsa Sándor lett 25 db törpeharcsával.

      

Az eredmények összesítése alatt Dr. Dienes Ferenc casting világbajnok tartott célbadobó bemutatót az érdeklődőknek. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén részt vett Dr. Puskás Tivadar polgármester, aki köszöntötte a megjelenteket, és a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnökével Kőszegfalviné Pajor Klárával, valamint Keppel László egyesületi elnökkel díjakat adtak át a verseny győzteseinek. Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke, egyben a verseny egyik alapító szervezője az eredményhirdetésen megköszönte a szponzorok támogatását és minden indulónak a sportszerű versenyzést, majd hivatalosan bezárta a versenyt.

 

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Versenyhorgász kategória:

1.hely Török Zoltán /Elektromosok SHE/ - 4930 gr - 1 hsz.

2.hely: Unger György / Körmendi Munkás HE./ -  3510 gr - 1 hsz.

3.hely: Kajtár Máté /Büki HE/ - 4010 gr - 2 hsz.

Hobbi horgász kategória:

1.hely: Dénes Szilveszter /Vas m. Savaria SHE/- 2190 gr - 1 hsz.

2.hely: Barki Jenő / Pannónia HE./ - 1600 gr - 1 hsz.

3.hely: Molnár Miklós  /Pannónia HE/ - 730 gr - 1 hsz.

 

Ifjúsági horgász kategória:

1.hely: Kósa Bálint /Spartacus HE/- 2490 gr - 1 hsz.

2.hely: Kovács Koppány Zoltán / Vas m. Savarai SHE/ - 1760 gr - 2 hsz.

3.hely: Petényi Róbert  /Vas m. Savarai SHE/ - 1720 gr - 3 hsz.



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

32.33°  Páratartalom: 47%