Széchenyi Terv Plusz

Török Zoltán és Bálint Gábor végzett az első helyen a tavalyi versenysorozaton

2021.07.01. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Vasi Vizeken legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában a 2020.évben.

Török Zoltán és Bálint Gábor végzett az első helyen a tavalyi versenysorozaton

Az egyre népszerűbb  versenysorozat tíz év után egy kiváló főszponzorral,  a Decathlon Magyarországgal is gyarapodott a tavalyi évben. A szombathelyi Decathlon Sportáruházzal létrejött együttműködésnek köszönhetően a tavalyi és idei horgászversenyeinken a legeredményesebb versenyzők a serlegeken és érmeken felül értékes Decathlon ajándékutalványokkal is gazdagodtak.

A korona vírus okozta nehézségek ellenére, egy verseny kivételével sikerült megrendezni a versenysorozat összes fordulóját. Kiegyenlített, sportszerű versenyzés jellemezte a tavalyi évet is. Több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt a túljelentkezések miatt.

A hagyományos év végi díjátadó ünnepség lebonyolítására sajnos tavaly decemberben nem volt lehetőség a járványügyi helyzet miatt, így a Szövetség tegnapi első elnökségi ülésének elején jött el az ideje a serlegek ünnepélyes átadásának.  Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke elmondta tegnapi köszöntőjében, hogy a hobbi kategóriában a megtartott 3 fordulóból minimum 2 fordulón kellett részt venni, hogy  a versenysorozatban értékelhető legyen a horgász eredménye. A megadott 3 fordulón elért 2 legjobb eredmény alapján történt a rangsorolás, azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a harmadik fordulóban elért eredmény döntött. 

Hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában összesen 52 fő indult. A felnőtteknél egy korábbi győztes, Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) lett ismét a bajnok. Második helyen, az ifjúsági kategóriából nemrég "kiöregedő" zalai pecás, Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE.) végzett. Bronzérmes helyen pontegyenlőséggel végeztek hárman is. A versenykiírás értelmében elért legjobb harmadik eredmény ezúttal Pajtli Lászlónak (Spartacus HE.) kedvezett, aki a 2018. évi bajnoki címe után, most egy harmadik helynek örülhetett. 

A díjakat a Szövetség elnöke Seregi Miklós, és Laki László alelnök adta át a díjátadáson megjelent versenyzőknek és az őket helyettesítő egyesületi vezetőknek.
Ifik között remek hajrával, a mezőny legfiatalabb tagjának Bors Ivettnek (Spartacus HE.) sikerült győzedelmeskednie. Második helyen Tukarcs Balázs Bence (Spartacus HE.), harmadik helyen Sánta Dávid (Körmendi Munkás HE.) végzett.

Versenyző kategóriában minden verseny megrendezésre került, így a lehetséges 5 fordulóból minimum 3 fordulón részt kellett venni az indulóknak, hogy a versenysorozatba beszámítson a sporthorgász eredménye. Az értékelési szisztéma hasonló volt, mint a másik kategóriában, itt a megadott 5 fordulón elért  3 legjobb eredmény  alapján alakul ki majd a végső sorrend. Azonos pontszám elérése esetén a negyedik legjobb elért eredmény, további egyenlőség esetén az ötödik forduló eredménye dönt. Ha még így sem dönthető el a végeredmény, akkor a számításba vett fordulókhoz tartozó fogási súlyok alapján számított összfogás volt a mérvadó.

Versenyző  kategóriában 36 horgász mérette meg magát az idény során. A tavalyi megyei versenysorozat győztese, a 2020-as év megyei bajnoka, Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett, aki az elmúlt 5 évben háromszor is az összetett második helyén végzett. A regnáló bajnokként induló Horváth Zsoltnak (Szentgotthárdi HE.), ezúttal be kellett érnie a második hellyel. A dobogó alsó fokára Vámos Attila (Spartacus HE.) ért oda egy egész éves kiegyensúlyozott szerepléssel.

Ezúton is köszönjük a szombathelyi Decathlon Sportáruháznak a támogatást. 

Versenysorozat végeredmény:

  • Versenyző kategória:
  1. Török Zoltán - Elektromosok SHE. - 75 pont
  2. Horváth Zsolt - Szentgotthárdi HE. - 68 pont
  3. Vámos Attila - Spartacus HE. - 58 pont
  • Hobbi felnőtt kategória:
  1. Bálint Gábor - Körmendi Munkás HE. – 50 pont
  2. Koltai Máté - Kéthatár-tó HE. – 40 pont
  3. Pajtli László - Spartacus HE. – 37 pont
  • Hobbi ifjúsági kategória:
  1. Bors Ivett - Spartacus HE.- 50 pont
  2. Tukarcs Balázs Bence - Spartacus HE. – 40 pont
  3. Sánta Dávid Körmendi - Munkás HE. – 36 pont
Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

17.11°  Páratartalom: 73%