Széchenyi Terv Plusz

Töreki Zoltán hobbiban és Hajba Gábor versenyzőben lett a legjobb vasi horgász

2023.12.15. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége évzáró elnökségi ülését 2023. december 13-án tartotta,melynek keretében került sor Vaskeresztesen Vasi Vizeken- Garbolino – TackleBait Sporthorgász Versenysorozat végeredményeinek kihirdetésére.

Töreki Zoltán hobbiban és Hajba Gábor versenyzőben lett a legjobb vasi horgász

Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke köszöntötte a résztvevőket, meghívott vendégeket, versenyzőket, valamint a Tacklebait Horgászáruház tulajdonosát a versenysorozat kiemelt támogatóját. Ezután felkérte Puskás Norbertet, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnökét, hogy  foglalja össze az idei versenysorozat fontosabb eredményeit.

A 2023. évi versenysorozat immáron tizennegyedik alkalommal  Gersekaráton indult áprilisban, majd a kerkafalvi Kéthatár-tó kupával folytatódott a munka ünnepén, melyet az Abért-tó Kupa követett május közepén. Június 18-án Magyarszecsődön került megrendezésre a záróverseny a hobbi résztvevőknek, míg a versenyzőknek a szeptemberi lukácsházi Megyei Egyéni és Csapatbajnokság két fordulójával fejeződött be a "küzdelem".

Mindkét kategóriában legalább 3 fordulón kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. Az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredmény számított bele. Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a negyedik/ötödik legjobb elért eredmény döntött, további egyenlőség esetén az összfogás súlya volt a döntő tényező. A hobbi felnőttek és ifik számára meghirdetett 4 fordulóban összesen 45 fő vett részt. Versenyzőknél az 5 fordulóban összesen 21 pontszerző induló volt.

Engedjék meg, hogy mielőtt a verseny részletesen eredményeinek ismertetését folytatnám, köszönetemet fejezzem ki a versenysorozat támogatójának, a Garbolino – TackleBait márkát forgalmazó BNT Business and Trading Kft-nek. A vállalkozással létrejött együttműködésnek köszönhetően horgászversenyeinken a legeredményesebb versenyzők a serlegeken és érmeken felül értékes ajándékutalványokkal is gazdagodtak, ahogy lesz ez a mai napon is. Köszönjük a támogatást!” -mondta el Puskás Norbert, majd felkérte Seregi Miklóst, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnökét, illetve Laki László alelnököt és Geröly Tibort a versenysorozat díjainak átadására.

Felnőtt hobbi kategóriában a harmadik helyen holtverseny alakult ki Szabó Gábor és Szabó Tihamér között, viszont a rangsoroló negyedik verseny eredménye Szabó Gábornak (Spartacus HE.) jobb volt, így ő lett ezúttal a bronzérmes. Második helyezett egy erős hajrának köszönhetően a tavalyi bajnok Pajtli Tibor (Spartacus HE.)  végzett 62 ponttal. A 2023. évben Vas megye legjobb sporthorgásza hobbi felnőtt kategóriában Töreki Zoltán (Répcelaki HE.) lett 75 ponttal, aki végig magas színvonalon teljesített, melynek bizonyítéka a négy versenyen elért három szektor elsőség és egy szektor harmadik hely. 

Versenyző kategóriában mondhatni a megszokottnál is szorosabb volt a bajnokság. Az első és a hetedik helyezettet mindössze 6,5 pont választotta el, az első négy helyezett pedig 3,5 ponton belül végzett egymáshoz képest. A harmadik és második helyen pontazonossággal végzett Kádi Szabolcs és Tordai Gábor. A két 62 pontos versenyző között egyetlen szektor helyezés döntött. Szabolcs 4. legjobb eredménye egy szektor 5. volt, míg vetélytársának ez egy szektor 6. helyezés volt, Ezáltal a versenysorozat bronzérmese Tordai Gábor (Elektromosok SHE.), ezüstérmese Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE.) lett. A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat 2023. évi győztese versenyző kategóriában Hajba Gábor (Elektromosok SHE.) lett 64,5 ponttal. Gábort minden dicséret megilleti hiszen az Abért-tó kupát leszámítva szektor hármasnál egyik fordulóban sem horgászott rosszabbat, így teljesen megérdemelt az elsősége.

Az ifik versenye egy izgalmas testvér párharcot hozott. A Bálint testvérek dolgát Hajós Áron (Körmendi Munkás HE.) nehezítette meg a leginkább, de minden igyekezete ellenére az összeszorgoskodott 52 pontjával ezúttal a harmadik helyre tudott befutni. Így, mint kiderült a Bálint fivérek végül egymás között döntötték el a bajnoki versenyfutást, melynek a végén a kicsi, ugyancsak egy kicsivel de legyűrte a nagyot. Bálint Zsolt (Körmendi Munkás HE.) 57 pontjával másodikként, öccse Bálint Dávid (Körmendi Munkás HE.)  58 ponttal elsőként végzett és nyerte el a győztesnek járó kupát.

A díjak átadását követően Puskás Norbert ügyvezető elnök örömmel jelentette be, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedéssel és a Garbolino Nagykereskedelemmel korábban kialakított kiváló partneri kapcsolatát tovább folytatódik a 2024.-2025.évben is, amely a megyei versenysport programok támogatására fókuszál a jövőben is. Jövőre tizenötötödik alkalommal megtartásra kerülő „Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozat névadó szponzoraként üdvözölhetjük továbbra is a Garbolino – TackleBait márkákat. A díjátadás zárásaként az új két éves együttműködési megállapodás aláírására is sor került. Végül Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke és Laki László köszönetét fejezte ki a szponzorációért Geröly Tibornak.

Szombathelyen a  TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedés a Zanati út 4. szám alatt érhető el. Közel 700 m2 –en várja a vásárlókat, de teljes termékpalettája elérhető www.tacklebait.hu oldalon lévő webshopban is. A cég egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a hazai és az európai top horgászmárkák termékeit elérhetővé tegyék helyben és on-line is a horgászok számára.

Részletes eredmények elérhetőek a hírhez kapcsolódó dokumentumokban.

A sikeres versenyzőknek és az általuk  képviselt horgászegyesületeknek ezúton is szívből gratulálunk!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

10.59°  Páratartalom: 88%