Széchenyi Terv Plusz

Több száz érdeklődő az I. Pinka-völgyi Halas Napokon

2014.07.21. Megosztom

A Vas Megyei Horgász Szövetség először rendezte meg a Pinka-völgyi Halas Napokat, amelyre nemcsak a kistérségből, hanem az ország távolabbi pontjairól, Budapestről és Zala megyéből is érkeztek csapatok. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesülettel közösen  eredményesen szerepelt a „Leader - Térségek közötti együttműködés 2013” elnevezésű pályázaton, mely lehetővé tette az I.  Pinka-völgyi Halas Napok rendezvény megvalósítását.

         

További képek megtekinthetőek itt >>>

E két napos rendezvény hozzájárult a szövetség azon törekvéséhez, hogy egyre több ember ismerje meg a Pinka patak csodálatos természeti értékeit, és az elmúlt évek határ menti turisztikai fejlesztéseit, horgászati lehetőségeit.

   

A halételkészítő verseny zsűrizésében részt vett Kovács Ferenc a Vas megyei Közgyűlés elnöke,  Dr. Szabó Imre a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, Dr. Németh István a Magyar Haltermelők és Vízhasznosítók Szövetsége elnöke, Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke és Balázs János Vaskeresztes település polgármestere.

  

    További képek megtekinthetőek itt >>>

Amint ismerik a mondást: „a hal úszni kíván”, és Vaskeresztesen ehhez finom vörösbor is adatik. Súlyos tévedés azt hinni, hogy a halhoz nem illik a vörösbor, kóstolják meg a helyi rosét - mondta dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, a rendezvény fővédnöke az I. Pinka-völgyi Halas Napok megnyitóján, amelyen részt vett Harangozó Bertalan kormánymegbízott is.

    

A horgászversenyen 34 fő indult, három helyszínen zajlott. Az „Alpesi tónál” inkább a fiatalok és a gyerekek horgásztak, a Pinka patak vaskeresztesi holtágán és a vaskeresztesi önkormányzati tónál inkább a felnőttek. A Pinka-holtágnál 1. lett Wehoffer János (Pannónia, Szombathely) 13420 gramm kifogott hallal, 2. Kőházy Viktor (Vasvár) 12460 gramm hallal, megosztott 3. Molnár Miklós (Pannónia, Szombathely) és Kovács Viktor 7940 gramm hallal. A Vaskeresztesi önkormányzati tónál 1. lett Kovács Ákos (Bük) 5540 gramm kifogott hallal, 2. Kádi Szabolcs (Elektromosok, Szombathely 5260 gramm hallal, 3. Petényi Róbert (Elektromosok, Szombathely) 4440 gramm hallal. A tanpálya jellegű „Alpesi tónál” 1. helyezést ért el Pataki Boglárka (Határőr, Körmend) 4840 gramm hallal, 2. Göncz István (Kerkafalva) 3040 gramm hallal, 3. Jánny Benjamin (Elektromosok, Szombathely) 1640 gramm hallal.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

A horgászoknak egy bottal lehetett horgászni – vagy fenekezővel vagy úszóval, etetőanyag és élő csali felhasználásával. A kifogott halat mind visszaengedték a horgászvizekbe, nem azokból főzték a halászlét. Az ételkészítő versenyhez kapott a nevező 17 csapat két-két szép pontyot. A versenyre érkeztek Vaskeresztesről, Vasvárról, Csörötnekről, Körmendről, Szombathelyről, Horvátlövőről, Budapestről, Zala megyéből is jött két csapat: Kerkafalváról és Zalaszentmihályról. A Zala megyei Kerkafalváról érkezett csapat: Kálmán Elek, a Kerkafalvi Horgászegyesület elnöke, Göncz István, Németh Róbert, Cseke Jenő - jóféle dunai halászlét főztek, ezzel 4. helyet értek el, mint egyébként minden olyan csapat jelképes negyedik lett, aki nem jutott be az első három közé. A halételkészítő versenyen az arany érmet Csörötneki ORV-HAL-ÁSZOK csapata nyerte el. Másodikak lettek a Zalaszentmihályi Betyárok, míg a harmadik helyet "A halételkészítő verseny győztese" elnevezésű csapat hozta el. A délelőtti kis pályás labdarugó kupát a séi "Fair-Play" csapat nyerte.

  

A rendezvénysátorban olyan térségre jellemző horvát, német nemzetiségi tánc-és énekcsoportok lépnek fel, akik gasztronómiai élmények mellett kiváló kulturális feltöltődést is jelentettek. Nemzetiségi zenék mellett volt még a népszerű Modern Hungária Slágershow Bodnár Attilával és  a gyermekeknek Pap Rita Kölyökparty-ja, kora este a szombathelyi  Timi & Hot Stuff zenekar adott élő koncertet, majd őket követte hajnalig a szentpéterfai  CHUNGAM együttes. Vasárnap gyermek horgászvetélkedővel (horgászat, elmélet, barkácsolás, célbadobás), műlegyező kupával és horgászati bemutatóval zárultak a programok

A műlegyező versenyt  Boros Zoltán nyerte, Monos Tibor lett a második helyezett, a bronzérmet Török Zoltán szerezte meg.

  

   

Az ifjúsági vetélkedőben Karácsony Gábor remekelt, majd őt követte Petényi Róbert, a harmadik helyet Szilágyi Levente nyerte el.         

További hírek a következő linkeken olvashatóak a rendezvényről:

A fenti beszámoló a www.vaol.hu - n (Merklin Tímea szerző) megjelent cikk felhasználásával készült.



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

26.22°  Páratartalom: 72%