Széchenyi Terv Plusz

Tizenötödik alkalommal került kiírásra a megyei versenysorozatunk

2024.03.13. Megosztom

A tavalyi évben Szövetségünk 15-20 rendezvényen volt fő -vagy társrendező a versenysport területén. Versenynaptárunk az idei évre is elkészült, ezúttal is bőségesen lesz lehetőségük megmérettetni magukat a pecásoknak.

Tizenötödik alkalommal került kiírásra a megyei versenysorozatunk

A TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedéssel és a Garbolino Nagykereskedelemmel a korábban kialakított kiváló partneri kapcsolat tovább folytatódik a 2024. évben is, melynek köszönhetően a versenyeinken helyezést elérő horgászok értékes vásárlási utalványokban, ajándékokban is részesülnek a már megszokott emléktárgyak mellett. 

Versenyeinken a profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra megengedőbb szabályok vonatkoznak. A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. Náluk úszós és fenekes módszer egyaránt megengedet, míg a versenyzőknél kizárólag úszós módszerrel lehet horgászni.

A megyei horgászversenyeinken való indulás felnőttek számára kategóriától függetlenül nevezési díj megfizetésével lehetséges.  Azok, akik az összes fordulón indulni szeretnének és 2024. április 10-ig egy összegben befizetik nevezési díjukat, nekik 2000 Ft/fő/forduló ezen költség. Tehát hobbi kategóriában a 4 forduló nevezési díja, 2024. április 10-ig egy összegben befizetve mindösszesen 8000 Ft. Ha valaki csak néhány versenyen indulna a sorozatban, ők befizethetik nevezési díjaikat külön-külön is - szabad helyek függvényében - akár a versenyt megelőző regisztrációs határidőig bezárólag is. Ez esetben a nevezési díj 3000 Ft/fő/forduló.

Versenyző kategóriában összesen 5 forduló kerül megrendezésre, amiből a Megyei Csapatbajnokság két fordulónak számít. Mivel ezen versenyünkön díjmentes az indulás, így versenyzőknél csak a három másik forduló nevezési díját kell befizetni.

Ifjúsági kategóriában azok indulhatnak, akik tárgyév december 31-ig nem töltik be a 19. életévüket, számukra versenyeink továbbra is ingyenesek.

Helyszínen, a verseny napján történő nevezési díj befizetésre nincs lehetőség! A nevezési díjat, a regisztrációt követően mihamarább, de legkésőbb 5 munkanapon belül kérjük a Szövetség 72100237-11042428-as számú bankszámlájára megfizetni. Az utalási közleménybe a verseny megnevezését és a versenyző nevét feltüntetni feltétlenül szükséges! (Például: Kiss János – Abért kupa, Karát kupa vagy egész sorozatra való nevezés esetén: Kiss János – Vasi Vizeken versenysorozat)

Ha valaki esetleg nem rendelkezik bankszámlával, vagy valamilyen okból számára problémás az utalással történő fizetés, abban az esetben lehetőség van Vaskeresztesen a Szövetségi Irodán készpénzben is fizetni.

Versenyszabályzat tekintetében ezúttal nagyobb módosítás nem történt, csupán egy kisebb kiegészítést tettünk, mely így szól pontosan:

Etetőanyag – átöntés után, használatra kész állapotban - maximum 20 liter és csali maximum 2,5 liter használható. (max.: 0,5 liter etető szúnyoglárva, ezen felül 1/8-ös /0,125 l/ csalis edénybe  tűzőszúnyog, a giliszta mennyiség max. 0,5 liter) - Az etetőanyag limit legfeljebb 1 liter mennyiségben tartalmazhat porszáraz anyagokat, melyek kizárólag a következők lehetnek: TTX, Liant a Coller, Litou, csonti- és etetőanyag-ragasztó, por aroma, kavics és por állagú földek, amiket külön beosztásos vödörben, vagy hivatalos mérőedényben kell a limitellenőrzés során bemutatni.

Továbbá felhívjuk a versenyző horgásztársak figyelmét, hogy 2024-től új, egységes szerkezetbe kerültek az országos bajnokságok versenyszabályzatai. A formai változáson túl néhány ponton tartalmilag is módosult a freestyle method feeder VSZ, igazodva a nemzetközi versenyszabályzathoz. Ezen szakágba indulóknak ajánljuk figyelmébe a következő videóban elhangzó információkat.

 

Azon horgászok, akik a Szövetség valamely tagegyesületében váltották ki engedélyüket és neveznek a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesznek a XV. alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban is, melybe a 2024. esztendőben az alábbi versenyek számítanak bele:

  • Hobbi kategóriában:

2024. május 01. - Kéthatár-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kupa  - Helyszín: Kerkafalva                  

2024. május 26.  - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa – Helyszín: Gersekarát

2024. június 02. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Helyszín: Lukácsháza            

2024. június 15. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Molnári-tó Kupa - Helyszín: Püspökmolnári                                    

  • Versenyző kategóriában:

2024. május 01. - Kéthatár-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kupa  - Helyszín: Kerkafalva                 

2024. május 26.  - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa – Helyszín: Gersekarát

2024. június 02. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Helyszín: Lukácsháza            

2024. szeptember 21-22. - Garbolino-TackleBait Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság - Helyszín: Lukácsháza                                   

A megadott fordulókból kategóriánként minimum 3 fordulón kell részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számít bele.

A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2024” címet. Továbbá a versenyző és hobbi kategóriák első helyezettjei egy a 2025.évre érvényes éves területi jegyet nyernek a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre, egyéb értékes ajándékok mellett.

A felnőtteken kívül feltétlenül számítunk a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Minden versenyen külön díjazzuk a 18 éves korig a hobbi ifjúsági kategóriában indulókat is.

Meghirdetjük a 2024. évben is a Megyei Egyéni Utánpótlás Bajnokságot, az egy napos verseny a Megyei Csapatbajnoksággal párhuzamosan kerül lebonyolításra szeptember 21-én az Abért-tavon. Az ifi bajnokságon a Vas Megyei Horgász Szövetség valamely egyesületében tagsággal rendelkező utánpótlás (U25) korú versenyzők indulhatnak. Részt vehetnek az U25-ös korosztályból mindkét nemből azok, akik a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem töltötték be 25. életévüket.

Június 23-án a Celldömölki-tavon tartjuk a megyei Ifjúsági Horgászviadalt ezúttal két kategóriában, melyek az ”Előnevelt” (10-14 éves) és az ”Egynyaras” (14-18 éves) fantázia nevet viselik. Kategóriánként 1-3 helyezést elért versenyzők az emléktárgyak mellett, horgász ajándékokkal gazdagodnak. Továbbá a verseny „Egynyaras” kategóriájának első három  középiskolás helyezettje - az utazás költségeinek kivételével - díjmentesen, teljes ellátással (szállás, étkezés) vehet részt a MOHOSZ 2024. évi Országos Horgászviadal nyáron megrendezendő döntőjében.

A versenynaptár és a versenyek részletes kiírása jelen hír mellékleteként már előzetesen megtekinthető.
A versenyekre való regisztrációs felületet honlapunkon 2024. március 20. (szerda) 11.00 órától tesszük elérhetővé, az események-versenyidőpontok menüpontban.
Ahogy tavaly, úgy idén is egymástól elkülönítve készült nevezési felület a hobbi (felnőtt, ifjúsági) és a versenyző kategóriában indulóknak. Kérjük, fordítsanak kellő figyelmet arra, hogy a megfelelő kategóriába adják le nevezésüket!
 
Helyszínenként 35-50 fő nevezését tudjuk fogadni, így nem érdemes késlekedni!

Sikeres versenyzést kívánunk!

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.78°  Páratartalom: 78%