Széchenyi Terv Plusz

Tavi pisztrángozás volt szombaton a főszerepben Vaskeresztesen

2024.02.25. Megosztom

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően kellemes körülmények között zajlott az első Trout Area bemutató nyílt nap a Vaskeresztesi Alpesi Tavon. Mintegy húsz résztvevő gyűlt össze, hogy részt vegyen a programon, amelynek központi témája a tavi pisztránghorgászat volt.

Tavi pisztrángozás volt szombaton a főszerepben Vaskeresztesen

A reggeli találkozót követően Orbán Gábor és Szabó Dániel köszöntötték a jelenlévőket, és megosztották velük a nap menetét. A taktikai és praktikai bemutatók során mind Gábor, mind Dániel beszélt arról, hogyan érdemes horgászni a tó különböző részein és változó időjárási körülmények között is. Az eszközök, mint például a botok, orsók és csalik kiválasztásáról, valamint azok helyes használatáról is szó esett. A résztvevőknek lehetőségük volt gyakorlatban is kipróbálni az újonnan megszerzett ismereteket.

Bár a pisztrángok kevésbé voltak hajlandóak kapni, mint várták. Az esemény így is sikeres volt abban az értelemben, hogy a résztvevők közösséget alkottak, tapasztalatokat cseréltek és élvezték a szabadban töltött időt gyönyörű környezetben. Azonban az ilyen helyzetek a horgászat természetéből adódó kihívások, amelyek tanulságosak és motiválók lehetnek a résztvevők számára, hogy tovább fejlesszék technikáikat és tudásukat a halak viselkedéséről. Természetesen, azért néhány pisztráng is horogra került, ami a nap legjobb pillanatait jelentette. Emellett érdekes fordulat volt, amikor pergetés közben egyik résztvevőnek egy szép ponty akadt horogára.

Ezúton is köszönjük Orbán Gábor és Szabó Dánielnek a lehetőséget a tavi pisztrángozás megismerésére.
 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.78°  Páratartalom: 66%