Széchenyi Terv Plusz

Szombaton ünnepelte 50 éves jubileumát a Kőszegi Sporthorgász Egyesület

2023.08.29. Megosztom

Ünnepi közgyűléssel emlékezett Kőszeg legnagyobb, 500 főt meghaladó taglétszámú egyesülete a kezdetekre, az 50 évvel ezelőtti megalakulásra. A rendezvény helyszíne, az egyesület alapítása után 5 évvel létesített Csónakázó-tó melletti horgásztanya közelében felállított sátor volt, mely alatt a régi nagy idők horgászai, az elmúlt évtizedek segítői, támogatói, az egyesület önkéntesei illetve a megyei, valamint országos horgász szövetség képviselői is megjelentek.

Szombaton ünnepelte 50 éves jubileumát a Kőszegi Sporthorgász Egyesület

Horváth Ferenc elnök a tagság ünnepi köszöntése mellett ismertette az évfordulóra elkészült "Évpergetők" című kiadványt, mely hiánypótló módon részletesen bemutatja az egyesület öt évtizedének és két tavának történetét.

Kőszeg Város Önkormányzata nevében Básthy Béla polgármester méltatta a város és az egyesület együttműködését, melynek köszönhetően a közelmúltban is több fejlesztés (WC, játszótér, parkolók, bekötőút) is megvalósult illetve készülődik a kőszegi Csónakázó-tónál.

A polgámester Kőszeg Város Polgármestere Elismerő Oklevele mellett Majthényi László vármegyei közgyülési elnök jubileumi oklevelét is átadta Horváth Ferenc elnöknek.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége képviseletében Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök, a Magyar Országos Horgász Szövetség - MOHOSZ alelnöke méltatta a kőszegi horgászok megyei és országos összevetésben is példaértékü, kiemelkedő munkáját.

Az oklevelek, ajándékok átadása és a könyvbemutató után persze nem maradhatott el a kőszegi halászlé és pörkölt közös elfogyasztása sem, majd kezdetét vette a jubileumi 3x5 órás horgászverseny is.

Gratulálunk az 50 éves horgászegyesület közösségépítő és két kőszegi tavunkat gondozó fáradhatatlan munkájához, melyhez sok erőt kívánunk a jövőben is!

Forrás: Kőszeg Város Önkormányzata, Kőszegi Sporthorgász Egyesület

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

17.08°  Páratartalom: 74%