Széchenyi Terv Plusz

Szombaton kihelyezett horgászkártya regisztrációs lehetőség lesz Körmenden

2018.11.13. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége segíteni kívánja a horgászokat a Magyar Horgászkártya regisztrációjuk elintézésében. Azon horgásztársak, akik nem szeretnék, vagy nem tudják önállóan elvégezni a regisztrációt szívesen segítünk - az ügyfél-fogadási időn felül - 2018. november 17-én (szombat) 9.30 óra -11.30 óra között a Körmendi Munkás HE. irodájában (9900 Körmend, Rákóczi u. 42. ) Amennyiben élni kíván a lehetőséggel vigye magával horgászengedélyét, adókártyáját (olvasható nem sérült állapotban), személyi igazolványát, lakcímkártyáját és elvégezik az egyesületi, szövetségi megbízottak a regisztrációját. Ezek bármelyikének hiányában nem tudják elindítani a horgász regisztrációját és a horgászkártya igénylését!

Szombaton kihelyezett  horgászkártya regisztrációs lehetőség lesz Körmenden

A Szövetség és a tagegyesületek is segítik a horgászkártya igénylését, ezért a Szövetség vaskeresztesi irodájában és az egyesületek jegyértékesítési helyein is lehet regisztrálni. A horgászkártya regisztrációt bármely egyesület is elvégezheti, nem kell ott tagnak lenni az adott horgásznak. Körmenden például a következő helyen és időszakokban lehet regisztrációt végeztetni, de a tagszervezetek többsége is - a megye több pontján - a horgásztársak rendelkezésére áll.

Körmendi Határőr HE. - Nagykapás Horgászbolt  - 9900 Körmend, Bástya u. 3. 

 Ügyfélfogadási idő: Hétfő-Péntek: 8:00-12:00 és 13:00-17:00, Szombat: 8:00-12:00

 

Az új kártyával a több betétlapból álló kézzel írott horgászigazolvány megszűnik. Az új horgászkártya igénylési díja 2200 Ft, ami öt évig lesz érvényes. A kártyadíját a regisztrációját csekken kell megfizetni a MOHOSZ részére.  Az új műanyag kártya QR kódjából lehet majd kiolvasni, hogy milyen egyesületi tagsággal rendelkezik a pecás és rendezte-e a tagdíjat. A személyi igazolvány méretű kártya nemcsak azonosításra, hanem később on-line horgászjegy vásárlására is alkalmas lesz. A kártya birtokosai számára az egyik mobilszolgáltató saját  horgász-díjcsomagot biztosít, ráadásul a dokumentum a horgászat időtartama alatt balesetbiztosítást is nyújt a pecásoknak. Papíralapon csak az állami fogási napló marad meg várhatóan 2020-tól, mivel az nem elvárható, hogy a fogási adataikat a pecások okos telefonokon vezessék, ráadásul nincs az országban jelenleg olyan internet lefedettség, ami garantálná az online rendszerhez való hozzáférést a legeldugottabb horgászhelyek esetében. Nem igazak azok a híresztelések, miszerint a horgászoknak okos telefont kell venniük, hogy abban vezethessék a megtartani kívánt halakat. Az előrehozott regisztrációt a MOHOSZ azzal is támogatja, hogy a horgászok ösztönzésére a 2018. szeptember 1. és 2018. december 5. között regisztrálók között 15 millió Ft értékben 100 jelentős nyereményt, köztük egy személygépjárművet és egy floridai horgászkirándulást fog kisorsolni. Az előrehozott regisztráció fő célja, hogy a regisztrációk időben jobban eloszoljanak és így ne az év elején összpontosuljanak, kapcsoltan a regisztráló horgászok gyorsabban hozzájutnak majd horgászkártyájukhoz és az egyéb okmányokhoz is. 

A Magyar Horgászkártyáról és regisztráció menetéről bővebb információ olvasható a www.mohosz.hu oldalon.

A Magyar Horgászkártyáról bővebb információ itt >>>



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

17.8°  Páratartalom: 74%