Széchenyi Terv Plusz

Szombaton folytatódott a Rába folyó komplex ellenőrzése....

2019.06.30. Megosztom

Szövetségünk hivatásos halőrei ismét csónakos és parti közös ellenőrzést hajtottak végre. Tegnap este a Rába folyó Nick fölötti duzzasztott szakaszán, valamint a környező vizeken zajlott az átfogó ellenőrzés. A csónakos ellenőrzést végző halőröket ismét a parton kísérték a kollégák, egymással folyamatosan kommunikálva.

Szombaton folytatódott a Rába folyó komplex ellenőrzése....

A horgászok többsége pozitívan ítélte meg a számukra is meglepetést jelentő „kétfrontos támadást", amit elősegített a rendívül halk, de nagy teljesítményű elektromos csónakmotor. Jelentős szabályszegés feltárására nem került sor, két személy a horgászhely környékének tisztasága miatt figyelmeztetésben részesült, illetve két személy horgászjegyébe a műtárgy közelében történő horgászat miatt került bele halőri figyelmeztetés.


Az ellenőrzés a Kis-Rába mellett a Csánigi és Répcelaki tavakon folytatódott, majd ismételten a Rába Nicki szakszán került sor a korábban már ellenőrzött horgászok újabb felülvizsgálatára.


A folyóvízi komplex ellenőrzések a halőri vezénylés alapján, július és augusztus hónapban is folytatódnak a Rába folyó teljes Vas megyei szakaszán. Az eredményekről folyamatosan tájékoztatjuk a horgászokat.

Ezúton is kérjük minden becsületes horgásztárs, vízitúrázó segítségét, hogy megalapozott és értékelhető információikkal támogassák a folyóvízi halállomány védelmét, észrevételeiket közöljék Szövetségünk hivatásos munkatársaival az alábbi elérhetőségen:
info@vasivizeken.hu; Tel.: 06-94/506-835, vagy az on-line anonim bejelentő felületünkön itt: https://vasivizeken.hu/hu/haldevelem/bejelento



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

4.55°  Páratartalom: 91%