Széchenyi Terv Plusz

Szerény fogások a Vasi Vizeken-Decathlon Karát kupán

2021.06.16. Megosztom

A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat második állomásán, a gersekaráti Sárvíz-tavon találkoztak a pecások vasárnap. Hobbi, versenyző és ifjúsági kategóriában folyt a küzdelem a Karát Kupáért, összesen 47-en neveztek. A halak ezúttal nem voltak partnerek, meglehetősen gyenge fogási eredmények születtek.

Szerény fogások a Vasi Vizeken-Decathlon Karát kupán

Kellemes, napsütéses idő és viszonylag erős oldalszél fogadta a mezőnyt a gersekaráti tavon. Versenyző kategóriában 29-en, az ifik között 5-en, a versenyzőknél 13-an küzdöttek az elsőségért. Versenyző kategóriában már túl vannak a résztvevők egy fordulón, melyet május 01-én Kerkafalván rendezett a Szövetség, hobbi kategóriában most indult el az idei versenysorozat.

A horgászok körében népszerű Gersekaráti Sárvíz -tó minden eddiginél gyengébb fogási eredményét nyújtotta az idei versenyen. A tavaszi jelentős telepítések ellenére, ma nagyon kevés és kicsi hal is elég volt a dobogóra jutáshoz. A négyórás fordulóban zömmel feeder módszerrel és matchbottal, kisebb részben rakós technikával próbálkoztak a horgászok, de ezúttal a halak távol maradtak a horgoktól. 

Varga Bálintnak sikerült néhány kisebb keszeget és pár szebb kárászt horogra csalni, de az indulók többségének minden erőfeszítése ellenére egy sneci kifogás is ma jelentős kihívást jelentett ezen a nehéz pályán.

Varga Bálint - Elektromosok SHE
"Valószínűleg ez a hidegfront, ami betört tegnap este, megnehezíti a dolgunkat, nem nagyon eszik a hal, és van egy jó erős északi szél, ami eltolja a part közeléből a halakat, match bottal horgászok olyan 40-50 méteres távolságra."

A horgászok mindent megpróbáltak, váltogatták a módszereket, a csalikat és a távolságokat is, de a pálya ezúttal nem adta bő kézzel a halat. Néhány kisebb keszeg, kárász és küsz akadt horogra. A gyér fogás oka lehet, hogy ezúttal nem voltak előversenyek, ahol feletették volna a pályát, továbbá a kormoránok a téli időszakban jelentős pusztítást végeztek a halállományban. 

 

A versenyzők között Varga Bálint volt a legeredményesebb, ő nyerte a Karát Kupát 2460 gramm összeteljesítményével, hobbi kategóriában Bertók Csaba, az ifiknél Linter Hunor győzött.
A fogási eredményektől függetlenül kellemes időjárásban és hangulatban megtartott versenyen az alábbi eredmények születtek:

  • Hobbi kategória:

I. hely: Bertók Csaba - Vasvári HE - 1. hsz. - 1080 gr.
II. hely: Kádi Attila - Répcelaki HE. - 1 hsz. - 220 gr.
III. hely.: Hegedüs József - Kőszegi HE. - 1 hsz. - 60 gr.

  • Hobbi ifjúsági kategória:

I. hely: Linter Hunor - Répcelaki HE. - 60 gr
II. hely: Gersei Milán - Körmendi Munkás HE. - 40 gr.

  • Versenyző kategória:

1. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE. - 2.460 gr. - 1 hsz.
2. hely: Török Zoltán - Elektromosok SHE.- 1080 gr - 1 hsz.
3. hely.: Balázs Roland- Spartacus HE. - 980 gr. - 2 hsz.

A díjakat Pászthory Istvánné, Gersekarát polgármestere és Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke adta át a helyezetteknek. A kupa, érem és emléklap mellé ezúttal is az idei versenysorozat névadó szponzorának jóvoltából Decathlon vásárlási utalványt is kaptak a legeredményesebb versenyzők.

A hobbi horgászok legközelebb június 20-án vasárnap Püspökmolnáriban találkoznak,míg a versenyző kategóriában szeptemberben lesz forduló az Abért tavon.

Szívből gratulálunk minden horgásztársunknak!
Köszönjük a Decathlon Magyarország támogatását!

Forrás: sztv.hu

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.33°  Páratartalom: 50%