Széchenyi Terv Plusz

Szerdán sikeresen zárult a Nagypiriti tó hínárgyérítése

2020.07.31. Megosztom

A vízterület üzemeltetéséhez kapcsolódó karbantartási munkák keretében lelkes önkéntesek és hivatásos halőreink a partról és a vízből dolgozva nagy mennyiségű hínár kiszedésével tették ismét horgászhatóvá a csodálatos környezetben fekvő tó horgászhelyeit.

Szerdán sikeresen zárult a Nagypiriti tó hínárgyérítése

A közvetlenül a Marcal folyó mellett, kissé eldugott helyen fekvő 4,6 ha nagyságú bányató változatos mederviszonyaival, part menti növényzetével igazi paradicsoma a vadregényes helyeket kedvelő horgászoknak.


A tó tiszta vize miatt mélyre hatoló napfény kedvező feltételeket biztosít a lebegő és a gyökerező vízinövény fajoknak is, így változatos és kiterjedt vízinövény társulások jelentek meg a tavon, ennek minden előnyével és hátrányával.


A vízi életközösségek szempontjából kifejezetten előnyös a táplálkozó, búvó, szaporodó helyet biztosító hínármező, azonban összefüggő mezőket alkotva már nagyban akadályozta, egyes helyeken lehetetlenné tette a horgászatot a tavon.


A jó hangulatban zajlott, de kemény fizikai munkával járó karbantartást Karácsonyi Tamás hivatásos halőrünk jóvoltából finom ebéd követte.

Köszönjük az önkéntesek és a kollégák munkáját!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.9°  Páratartalom: 79%