Széchenyi Terv Plusz

Szemetes horgászhelyek lesznek a fókuszban a következő hetekben az ellenőrzéseknél

2019.04.05. Megosztom

Nagy öröm számunkra, hogy a fokozatosan megújuló, rendezett vízpartjainkat egyre több horgász keresi fel. Továbbá az is pozitív számunkra, hogy egyre többen vannak, akik a szemetelést nem tartják elfogadható viselkedés formának a vízpartokon.

Szemetes horgászhelyek lesznek a fókuszban a következő hetekben az ellenőrzéseknél

Elmúlt időszakban egyre többen kérték, jelezték, hogy mi is legyünk szigorúbbak ezen a téren. Ezúton felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a halászati őrök tavaszi csoportos ellenőrzéseik során a következő időszakban kiemelten fogják ellenőrizni a Szövetség hatályos horgászrendjében szereplő alábbi szabályokat:
"Szemetes helyen, történő horgászat azonnali területi jegy bevonással jár. (min. 1 hónap időtartamra). A törpeharcsák horgászhely környékére történő kiszórása szigorúan tilos."

A halászati őrök természetesen először felszólítják a szemetes helyen lévő sporttársat a környezetében lévő hulladékok összegyűjtésére, melyhez igény esetén szemetes zsákot is biztosítanak a kollégák. Amennyiben az érintett horgász nem él az "önkéntes" szemétgyűjtéssel a területi jegye bevonásra kerül a helyi horgászrendben rögzített időtartamra.  A megújított tavak környékén kiemelten kérünk mindenkit, hogy a szalonnasütőket ne használja senki hulladék tárolónak.

Vigyázzunk közösen a vasi vizekre! Megértésükre és együttműködésükre számítunk!
 



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.89°  Páratartalom: 60%