Széchenyi Terv Plusz

Steirich Dávid és Varga Bálint nyerte a Vasi Vizeken Kupát Gersekaráton

2018.09.13. Megosztom

Elmúlt vasárnap ért véget a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat idei utolsó fordulója, mely a Gersekaráti tavon került megrendezésre. A vasárnap reggeli regisztráció során 25 fő felnőtt hobbi, 11 fő versenyző és 5 fő ifjúsági horgász adta le nevezését. A nyári melegben megtartott versenyen az ügyesebb pecásoknak sikerült kárászt, pontyot fogni, míg a szorgalmasabbaknak apró bodorkákkal és küszökkel kellett beérni.

 

A pecások négyórás viadalon mérték össze ügyességüket. Már az elején látszott, hogy a nagyobb halak étvágya nem a várakozásoknak megfelelően alakul.


 Amíg a pecások versenyeztek, addig a Szövetség munkatársai - Tóth milán és Szekeres Balázs - a verseny ideje alatt közel 30 főnek intézték el a Magyar Horgászkártya regisztrációját.


Tóth Imre – Répcementi HE
„Hát inkább az apróhalak esznek, vörösszárnyú, bodorka, dévér, ilyesmit sikerült zsákmányul ejteni, hosszú előkés módszerrel.”

Söptei Norbert - Ikervári HE
„Két kisponty eddig, hat kárász és egy dévér. Súlyra olyan 2,5-3 kg körül mozog.”

Sok múlt a jól megválasztott taktikán: volt, aki termetesebb pontyokra, kárászokra várt, mások az apróhalakból igyekeztek minél többet fogni, ami meglehetősen izzasztó munkának bizonyult.


Varga Bálint – Elektromosok HE, Szombathely
„Remélem ez a sok pici tud majd annyit súlyban, mint egy nagy. Rakós bottal horgászok, 3-as, 4-es spiccbotra nem állt ki ez az apróhal.”



A vasi pecások körében kedvelt Sárvíz-tóba rendszeresen telepítenek halakat a fogási esélyek növelése érdekében. Ebben az évben 2-3 hetente került a vízbe több mázsa ponty, a későbbiekben pedig keszeg, kárász is érkezik majd.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége: „Mai nap folyamán is látszik, hogy fogtak egy-kétnyaras pontyokat, és fogható méretűt is, de az is látszik, hogy ezt még tovább kell erősíteni. Minél nagyobb a horgászati igény, annál több halra van szükség. Fehér halból van kicsit kevesebb az előző évekhez képest, az ősz folyamán tervezzük, hogy több tíz mázsa fehér hal fog kerülni a gersekaráti tóba.”



A viadal végeztével a mérlegelésnél kiderült,  hogy ez a több mint négy kilós ponty lett a legnagyobb hal, amit sikerült horogra csalni. A hobbihorgászok kategóriájában meg is hozta a győzelmet a rábapatyi Steirich Dávidnak.  A versenyzők között kifizetődőnek bizonyult Varga Bálint taktikája: több mint 5 kiló apróhallal sikerült győznie. Az ifiknél Kártyás Dániel lett a legjobb. A versenysorozat összesített eredményhirdetésére és a díjak átadására a hagyományoknak megfelelően decemberben kerül sor.

 A eredményhirdetésen Puskás Norbert a sikeres versenyzőknek kupákat adott át, majd felhívta a figyelmet az idei utolsó megyei horgászversenyre, mely következő hétvégén szintén a Gersekaráti-tavon kerül megrendezésre feeder horgászok részére. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat ünnepélyes díjátadására a hagyományoknak megfelelően az évvégi Intéző Bizottsági ülésen kerül sor. A Vasi Vizeken Kupán az alábbi eredmények születtek:

Felnőtt hobbi kategória:
1. hely: Steirich Dávid - Rábapatyi HE. - 5690 gr. - 1 hsz.
2. hely: Kovács Viktor - Körmendi Munkás HE. - 5300 gr. - 1 hsz.
3. hely: Söptei Norbert - Ikervári HE. - 4260 gr. - 1 hsz.

Ifjúsági hobbi kategória:
1. hely: Kártyás Dániel - Körmendi Munkás HE. - 5290 gr.
2. hely: Misák Norbert - Büki HE. - 2120 gr.
3. hely: Szabados Rebeka - Spartacus HE. - 620 gr.

Versenyző kategória:
1. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE. - 5040 gr..
2. hely: Tordai Gábor - Elektromosok SHE. - 5020 gr.
3. hely: Balázs Roland - Kőszegi HE. - 3830 gr.

Női különdíj:
1. hely: Szabados Rebeka - Spartacus HE. - 620 gr.
2. hely: Bors Ivett - Spartacus HE - 190 gr.

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.67°  Páratartalom: 92%