Széchenyi Terv Plusz

Sok kiváló halétel és rendezvénytér avatás is volt az idei Pinka-völgyi Halas Napon

2017.08.23. Megosztom

Elmúlt szombaton immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Pinka-völgyi Halas Napot Vaskeresztesen. A rendezvény központi helyszíne az idei évben is a Szövetség tulajdonában lévő Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ volt. Szombat délelőtt Vaskeresztesen három helyszínen – a Pinka-holtágon, az Önkormányzati tavon és a Szövetségi Központ előtti „Alpesi” tavon – horgászversenyt rendeztek a kicsiknek és nagyoknak. Összesen 40 pecás állt rajthoz, melyből 14 fő volt a gyermek korosztályú induló. A Pinka-holtágon Pajtli Ferenc a Spartacus HE. tagja remekelt 6690 gramm, míg az önkormányzati tavon Nagy Ferenc a Kerkafalvi HE. pecása lett az első 5440 gramm fogással, a gyermekek között Misák Norbert a Büki HE ifjú tehetsége lett a győztes 5130 grammal. A legügyesebb hölgy versenyző a celldömölki Szélesi Sára lett 3860 gramm fogással. A horgászok pontyot, kárászt és keszegféléket fogtak a versenyen, de a változékony időjárás a halak kapókedvének sem kedvezett vélhetően, ezért nem születtek kimagasló eredmények, mint a korábbi években.

   

További képek itt elérhetőek >>>


A horgászversennyel párhuzamosan a szomszédos labdarúgó pályán Pinka-menti Foci Kupa zajlott, valamint főzőcsapatok mérték össze halételkészítő tudományukat. A labdarúgó kupán barátságos, jó hangulatú mérkőzések követték egymást, ahol végül szoros küzdelem során alakult ki a végeredmény. A délutánra megjött záporok kicsit rontották a hangulatot, de éppen elkészültek a főzők is a finomabbnál finomabb halételekkel. Az ételek zsűrizésével egy időben ingyenes kóstolót is tartottak a kilátogatóknak. Több száz adag halászlé és sült hal fogyott a délután folyamán, mely bizonyítja, hogy egyre többen fogyasztanak szívesen halat hazánkban is. A halételkészítő verseny zsűrizését Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Fodor Zoltán Magyarország Tunéziai külgazdasági attaséja, Dr. Németh István a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke, Bokor Károly a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke, Varsányi László a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály osztályvezetője, Garas Kálmán fotóművész, horgászegyesületi vezető és Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetsége elnöke végezte. Dr. Hende Csaba a zsűri képviseletében elmondta: a zsűrinek ismét nagyon nehéz dolga volt, hiszen 17 különböző és fantasztikusan finom halétel, a halsalátától, a hallal töltött hortobágyi palacsintán át a halászléig valamennyi zsűritagot elvarázsolta.

 

További képek itt elérhetőek >>>

A zsűrizés és az ebéd után kezdetét vették a kulturális programok a színpadon. A köszöntők előtt fellépett a Telekesi Dalkör, a Nárai Sárgaliliom Énekkar, valamint a Nardai Énekkar és Tambura Zenekar. 

   

További képek itt elérhetőek >>>


A szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége köszöntőjét követően Vaskeresztes polgármestere Krancz Imre a település nevében köszöntötte a rendezvényre érkező többszáz kilátogatót. A polgármesteri köszöntő után az idén rendhagyó módon a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tájékoztatta a megjelenteket, hogy a rendezvény központi helyszíne az új 250 m2-es rendezvénytér és 80 m2-es előtető, ami az elmúlt hetekben - nagy munkák közepett - épült a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001 azonosító számú "Horgászturisztikai fejlesztések vasi vizeken" pályázati projekt kezdő ütemében. Az új rendezvénytér oldal fedése, a benne található színpad, valamint a világítástechnika Vaskeresztes Község Önkormányzatának támogatásából valósult meg. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége képviseletében Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a napjainkra már közel 9000 tagot számláló horgászközösség köszönetének jeléül a fejlesztések támogatásához, megvalósításához kapcsolódóan díszoklevelet adott át. 

 

További képek itt elérhetőek >>>


Elismerésben részesült Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere, Kreinbacher Imre vaskeresztesi önkéntes, valamint a kivitelezők közül Bugovics János a Vizéptek Bt. ügyvezetője és Bodovics Árpád asztalos. A díszoklevelek átadását követően a rendezvény védnöke Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a horgászoknak az elkészült fejlesztésekhez és köszöntötte a rendezvényen megjelenteket. Elmondta, hogy 2020-ig közel 22 milliárd területfejlesztési forrás érkezik megyeszékhelyen kívüli települések fejlesztéseire. Nagyon sok, jól előkészített pályázatot adtak be a Területi Operatív Program keretében a megye minden területén, melynek eredményeként sok szép és hasznos fejlesztés valósulhat meg a következő években Vas megyében. Kiemelte, hogy a Horgász Szövetség a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió Forint támogatást nyert el a „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektjével. Vas megyében a közhasznú szövetség kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület környezete fog megújulni jövő tavaszra, a pecások nagy örömére. A projekt keretében összességében 250-nél is több kültéri elem (Pl.: padok, hulladékgyűjtők, mozgáskorlátozott stégek...stb) kerül kihelyezésre, valamint a horgásztavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul. Elmondta, hogy történelmi pillanat is az idei halas nap, mert TOP forrásokból finanszírozott projektek közül ez az első, ami elkészült és átadásra kerül. Ezt követően Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is elismerően szólt a vaskeresztesi emberek aktivitásáról és a település töretlen fejlődéséről, majd üdvözölte a IV. Pinka-völgyi Halas Napra érkezett vendégeket. A rendezvény fővédnöke Dr. Szűcs Lajos a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő sajnos nem tudott jelen lenni hivatalos elfoglatsága miatt, ezért az országos szövetség képviseletében Bokor Károly alelnök üdvözölte a megjelenteket. Köszöntőjében az alelnök büszkeségének adott hangot, hogy a Vas megyei horgászokat képviselő szövetség országosan példamutató fejlesztéseket hajt végre a jelenben és az elmúlt évtizedben is. A Magyar Országos Horgász Szövetség elnökségének megbízásából elismerő díszsereleget adott át a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége részére, melyet a szervezet képviseletében Seregi Miklós elnök vett át. A köszöntők után a rendezvénytér hivatalos átadását jelképező nemzeti színű szalag átvágására is sor került. 


Az ünnepélyes eredményhirdetésen értékes ajándéktárgyak és emléktárgyak találtak gazdára. Az idei évben a legjobb halételt ismét - a tavalyi győztes - Celldömölki HE. csapata főzte, a második helyezett az „Es-küszök” együttes lett, míg a bronzérmet a Répcementi HE.-Csepreg csapata nyerte el. A Megyei Közgyűlés Elnökének Különdíjas halétele a Marcali Öreg Vidrák főztje lett, s a legkülönlegesebb ételt a Horogra akadtak csapata készítette, valamint szövetségi különdíjban részesült a Rábapatyi HE. A foci kupa bajnoka a Sé csapata lett, második helyen a „Szekuriti” focicsapat végzett, a dobogó harmadik fokára a ”Galamb utcai asztalosok” állhattak. Az eredményhirdetést követően a vaskeresztesi MAM Hungária Kft. felajánlásából a Halas Nap legkisebb résztvevői és a várandós anyukák cumikat kaptak ajándékba, valamint a rendezvényen megjelent gyermekeket csoki halakkal is jutalmazták a rendezők. A IV. Pinka-völgyi Halas Napon az eredményhirdetést követően még felléptek a vendégek nagy örömére a Vaskeresztesi Hagyományörzők, Nagy Jonathan illuzionista, a gersekaráti Jump For Fun Kötélugró csapat, Amaya Showtáncos, a Horvátlövői Énekkar, majd az est zárásaként a Tequila Együttes húzta a talpalávalót. Jövőre is mindenkit vár szeretettel az ötödik jubileumi halas napon a szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

 

További képek itt elérhetőek >>>

 

Részletes eredmények:


Barátságos horgászverseny:


• Felnőtt kategória (Pinka holtág)
1. Pajtli Ferenc – Spartacus HE. – 6690 g
2. Horváth Ferenc – Körmendi Munkás – 2920 g
3. Borsos Attila – Spartacus HE. – 2330 g
3. Horváth Imre – Spartacus HE. – 2330 g

• Felnőtt kategória (Önkormányzati tó)
1. Nagy Ferenc – Kerkafalvi HE. – 5440 g
2. Zsankó György – Pannónia HE. - 5220 g
3. Varga Viktor – Répcelaki HE. – 4480 g

• Ifjúsági kategória (Alpesi horgásztó)
1. Misák Norbert – Büki HE. – 5130 g
2. Cser Dániel – Fish Farm SHE. - 4790 g
3. Nagy Varga Zsombor – Kőszegi SHE. – 4030 g

• Legjobb hölgy versenyző: Szélesi Sára – Celldömölki HE. - 3860 g

Kispályás labdarúgó kupa
1. Sé
2. Szekuriti
3. Galambutcai asztalosok

Halételfőző verseny:
1. Lokomotív Celldömölk
2. Esküszök
3. Répcementi HE.

Megyei Közgyűlés Elnöki Különdíjasa: Marcali Öreg Vidrák

Legkülönlegesebb étel: Horogra akadtak

Szövetségi Különdíjas: Rábapatyi HE.

Képek: Frisss.hu /Szövetség (Tóth Milán, Puskás Norbert, Tóth Emil)



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14.55°  Páratartalom: 63%