Széchenyi Terv Plusz

Sikeresen vizsgázott az egyesületi támogatással beszerzett halőri csónakmotor

2023.05.08. Megosztom

Hivatásos halőreink az elmúlt héten életbe lépett tilalmak érvényesítése és az ezzel kapcsolatos információgyűjtés céljából vasárnap a Rába folyó több szakaszán végeztek csoportos ellenőrzést partról és csónakból. Az ellenőrzés során tesztelésre került a tagegyesületek segítségével beszerzett halőrzési célú YAMAHA F6C benzines csónakmotor, mely az első tapasztalatok szerint a rábai ellenőrzések kiváló eszköze lesz a jövőben.

Sikeresen vizsgázott az egyesületi támogatással beszerzett halőri csónakmotor

A beszerzésben Szövetségünket a Rába folyó halállománynak fokozott védelme érdekében a 2022. téli IB ülésen történt felajánlások alapján a következő tagegyesületek segítették:

  • Celldömölki Lokomotív HE.
  • Elektromosok SHE.
  • Körmendi Határőr HE.
  • Répcelaki HE.
  • Répcementi HE.
  • Sárvár Kinizsi HE.
  • Spartacus HE.
  • Vas Megyei Savaria HE.
  • Vassurányi HE.

Ismételten köszönjük Tagegyesületeink támogatását, illetve ezúton is köszönetet mondunk az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak, a kihelyezett halőrzési célú csónak részére díjmentesen biztosított veszteglőhelyért.

A Rába folyón végzett halőri tapasztalatok alapján nyomatékosan felhívjuk a T. Horgásztársak figyelmét arra, hogy valamennyi kezelésünkben lévő vízfolyáson 05. 02. napjától életbe lépett a ponty és a harcsa (illetve hatályban van a legtöbb folyóvízi halfajunk) fajlagos tilalma, melynek célja a zavartalan természetes szaporodás biztosítása, melyet a kíméletes C&R horgászat is megzavarhat a fárasztással és szákolással okozott stresszel.
Emellett az idei évtől jogszabályi változás miatt a fajlagos tilalom a harcsa 100 cm-t meghaladó példányaira is vonatkozik, így kérünk minden jóérzésű és etikus horgászt, hogy célzottan az ívási időszakban ne horgásszanak a tilalmi idővel védett fajokra, így önmérsékletet tanúsítva adjanak lehetőséget őshonos halfajaink számára a zavartalan ívásra!

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Amennyiben horgászati-halászati jellegű szabálysértést, bűncselekményt, tiltott eszközhasználatot, vízminőségi problémát, környezetkárosítást vagy egyéb, a vizek természetes környezetét és halállományát veszélyeztető eseményt tapasztal, kérjük, hívja a Szövetségünket, halászati őreinket vagy az alábbi űrlap kitöltésével anonim módon küldje meg az részünkre bejelentését!
 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.51°  Páratartalom: 59%