Széchenyi Terv Plusz

Sebes pisztrángok érkeztek a vasi folyóvizekbe

2020.04.17. Megosztom

2020. április 16-án patakonként 100 kg, azaz vízterületenként 400-450 db sebes pisztráng került telepítésre a Gyöngyös és Pinka patakba, valamint a Répce folyóba.

Sebes pisztrángok érkeztek a vasi folyóvizekbe

A Lillafüredi Pisztrángtelepről érkezett gyönyörű halakat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendelése alapján a Fejér Megyei Horgász Szövetség ügyvezetője, Urfi Tamás szállította speciális halszállító tartályokban. A hosszú utat követően a patakonként 4-5 helyszínen telepített halak gyorsan magukra találtak új otthonukban.

A telepítésen Szövetségünk dolgozói mellett a pergető és műlegyes sporthorgászat három ismert szerelmese is részt vett, akiknek szintén szeretnénk ezúton is köszönetet mondani. A telepítések során figyelembe vettük a kis patakok duzzasztóinak hatását, így lehetőség szerint minden szakaszon megjelenhetnek a telepített pisztrángok.

Mindhárom vízfolyás pisztráng állománya stabilnak mondható, egyes szakaszokon egész éven át, máshol csak tavasszal és ősszel jelennek meg a jellemzően territóriális viselkedésű halfaj példányai a pergető és műlegyező horgászok örömére.

A telepített példányok védelme érdekében mindhárom folyóvízen 04.18. szombat 06.00 óráig általános horgászati tilalom lett elrendelve, illetve felhívjuk a T. Horgászaink figyelmét, hogy Szövetségünk, - élve jogszabály által biztosított lehetőségével – elrendelte 2020. április 30. 00.00 óráig a kifogott sebes pisztráng megtartásának tilalmát mérettől függetlenül!

Kérjük Horgászainkat, hogy horgászat előtt tájékozódjanak a vonatkozó korlátozásokról, illetve valamennyi Vas megyei vízterületen fogott sebes pisztráng példányt óvatos és kíméletes horogszabadítást követően haladéktalanul bocsássák vissza a vízbe! A korlátozás megszegőivel szemben Szövetségünk hatósági intézkedést kezdeményez horgászati szabálysértés ügyében!

Természetesen a sportszerű horgászmódszerekkel próbálkozó, jogkövető horgászaink számára kívánunk minél gazdagabb folyóvízi élményeket! Óvjuk és védjük együtt patakjaink e csodálatos halait!

 

 
Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.44°  Páratartalom: 68%