Széchenyi Terv Plusz

Sárvíz-tó munkálatait a sok eső hátráltatja, de hamarosan elkészül

2020.03.07. Megosztom

Gersekarát Község Önkormányzata tájékoztatása alapján megkezdődött februárban a Sárvíz-tó gátjának belső oldalán kialakult hibák miatti vízügyi kötelezések teljesítése.

Sárvíz-tó munkálatait a sok eső hátráltatja, de hamarosan elkészül

A munkálatok elvégzéséhez jelentős vízszint csökkentésre volt szükséges az elmúlt időszakban. A javítási munkák befejeztével azonnal visszatöltésre kerül a tó. A kivitelező vállalkozó február végéig elvégezte a munkák kb. 70-80 %-át, de sajnos az elmúlt néhény hétben a sok csapadék miatt felázott töltés munkavégzésre alkalmatlanná vált. Remélhetőleg a következő időszakban a munkavégzéshez szükséges szárazabb időjárás következik és március végéig befejeződhetnek munkálatok. A tavon továbbra is engedélyezett a horgászat, de alacsony vízszintre kell számítani minden horgásztársnak és a horgászállások helyett a tómederből tudnak legtöbb helyen horgászni.

Frissítve -  2020. március 19.

Sárvíz-tó visszatöltése megkezdődött... 

Befejeződtek a vízállást érintő vízügyi munkák a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Gersekarát Község Önkormányzata, mint a tó tulajdonosa és vízjogi engedélyese már a kieresztő műtárgyba visszahelyezett padlókat, ezzel hivatalosan is megkezdődött a tó üzemi vízszintre történő visszatöltése. Már csak az esőn múlik mikor áll vissza a régi vízszint. A tavaszi pontytelepítésre a következő időszakban azonnal sor kerül, amint a horgászállásokról már normálisan végezhető a horgászat. Köszönjük az Önkormányzatnak és a kivitelező Vizéptek Bt-nek a horgászbarát hozzállást és a gyors munkát.

🐟👏🐠👍


Megértésüket köszönjük!

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

1.22°  Páratartalom: 93%