Széchenyi Terv Plusz

Répcelaki pecások végeztek az élen az idei viadalon

2024.06.24. Megosztom

Celldömölki téglagyári tó adta idén is a helyszínt a viadalnak. A szervezők a halőrök közreműködésével a versenyt megelőző napokban megkezdték a verseny lebonyolításának előkészületeit, mind vízpart rendezéssel, mind a díjak, tesztek, illetve egyéb szükséges papírok összeállításával. Idén 6, 10-14 év közötti "előnevelt" gyermek, illetve 3, 15-18 év közötti "egynyaras" ifi adta le nevezését a diadalra.

Répcelaki pecások végeztek az élen az idei viadalon

A reggeli regisztrációt követően Karácsonyi Tamás halászati őr és Kádi Attila a Répcelaki HE. elnöke nyitotta meg az idei viadalt. A technikai megnyitót követően a fiatalok az elméleti vetélkedőben vettek részt, ami az első feladata volt a viadalnak. Halak felismeréséből, illetve alaphorgászati kérdésekből kellett számot adni tudásukról. A fiatalok magabiztosan töltötték a tesztet, a szervezők látták a felkészültséget a versenyzőkön mindkét kategóriában. A tesztek javításánál kisebb hiányosságok felmerültek a fiataloknál, de ügyesen teljesített minden versenyző mindkét kategóriában. Az "egynyarasoknál" holtverseny alakult ki Németh Annabella és Linter Hunor között. Az "előnevelteknél" Buthi Benjámin teljesített legjobban.

A tesztírást követően a barkácsolás feladat következett, ami idén egy finomszerelékes úszós spiccbotos felszerelés készítése volt. A fiataloknak előkét kellett kötniük, a szervezők nézték továbbá a horog kötését és az ólmozást is figyelembe vették többek között. A folyamatos felügyelet mellett történő barkácsolás már nehezebb falat volt a fiatalok számára. Barkácsolásban az alsóbb korcsoportosoknál Buthi Benjámin teljesített ismét a legjobban, második helyre ketten is felértek: Firisz Hanna és Földvári Ádám. Az ifiknél pedig Linter Hunor a leggyorsabban és magabiztosan szerezte meg az első helyet.

A két feladat után ismét a hagyományokhoz híven a horgászat következett, mint próbaszám. A sorsolást követően a rajthelyek elfoglalása és a horgászatra való felkészülés volt a főszerep. 8:50 perckor elhangzott az első dudaszó, ami az etetésre jogosította fel a versenyzőket, majd 10 perccel később kezdetét vette a verseny. Az időjárás nem nagyon kedvezett a versenyzőknek, hiszen erős északi széllel kellett számolni, ami megnehezítette az úszós módszer használatát. Az első órákban kevésbé evett a hal a megszokottnál, de az ügyesebb kis pecások, ha rájöttek a helyes módszerre, sorra tudták fogni a fehérhalat vegyesen. A verseny végéhez közeledve már mindenki haltartójában volt hal. A verseny végén az "egynyarasok" közül évek óta címvédő Linter Hunor örülhetett, aki stabil horgászattal, rakós bottal 6780 grammot tudott fogni. Az "előneveltek" közül Firisz Hanna 3580 grammot fogott, köztük közel egy 3 kg-os ponttyal, ezzel maga mögé utasítva a mezőny többi versenyzőjét.

A mérlegelést követően nem volt megállás, hiszen a fiatalokra még várt az utolsó szám, a célbadobás. A versenyen 10 és 15 méterről kellett dobnia a versenyzőknek 5 és 5 alkalommal. A fiatalokat a viharos szél nehezítette, de így is minden távon szépen teljesítettek. Az "egynyarasok" közül Linter Hunor és Németh Bence azonos ponttal, 60-60 pontot dobva osztoztak az első helyen. Buthi Benjámin a Répcelaki H.E. versenyzője, magabiztos dobással, 64 ponttal mindenkit maga mögé utasított az "előneveltek" korcsoportjában.

Külön köszönet a Celldömölki H.E. segítségének a verseny lebonyolításában, illetve a Bagolyvár Pizzériának a finom pizzákért, amit biztosítottak a versenyzőknek. A pizza elfogyasztása és a baráti beszélgetések közben a versenybizottság megkezdte a versenyszámok pontjainak összesítését.

A 2024. évi VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVIADAL - Megyei Ifjúsági Horgászvetélkedőjén az alábbi végeredmények születtek:

"EGYNYARASOK" KATEGÓRIÁBAN

5 összhelyezési pontszámmal Linter Hunor (Répcelaki H.E.) megvédte a címét.

Második helyezett Németh Bence (Celldömölki H.E.) lett 8,5 helyezési pontszámmal.

Harmadik helyen pedig Németh Annabella (Ikervári H.E.) végzett 10,5 helyezési pontszámmal.

 

"ELŐNEVELTEK" KATEGÓRIÁBAN

Buthi Benjámin (Répcelaki H.E.) végzett az első helyen 7 helyezési pontszámmal.

Második helyen végzett Firisz Hanna (Répcelaki H.E.) 9,5 helyezési pontszámmal.

Harmadik helyen pedig Németh Ádám (Celldömölki H.E.) végzett 14 helyezési pontszámmal.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.67°  Páratartalom: 99%