Széchenyi Terv Plusz

Répcelaki fiatal fogta a legtöbb halat az Abért tavon

2012.06.04. Megosztom

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége nyerte el a tavalyi évben a lukácsházi Abért tavak halászati-horgászati jogát. Az Abért tavak halasítása megkezdődött az elmúlt hónapban, mely az idei év folyamán tovább folytatódik. A több ezer darab előnevelt hal (süllő, balin, nyurga ponty) mellett  3000 kg pontyot helyezett a Szövetség az Abért II. tóba, melyen az érvényben lévő horgászrend szerint minden megfogott hal visszaengedése mellett lehet a sporthorgászatnak hódolni 2012. június 01-től.  A most hétvégén megtartott barátságos horgászversenyre a rendkívül rossz, esős időjárási körülmény ellenére 34 sporthorgász nevezett. Rövid technikai értekezlet után kisorsolták és elfoglalták rajthelyeiket a pecások. Az indulók között volt hét,  ifjúsági horgász is akik külön szektorban lettek elhelyezve és értékelve is.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az Abért tavon megrendezett első verseny kizárólag hobbi kategóriában kerül kiírásra, azaz regisztrált versenyhorgászok nem indulhattak. Az új horgásztó mindenkinek nagy kihívást jelentett, mert nem lehetett tudni, hogy a telepített halak mellett még milyen halfajok akadnak horogra, valamint a tóban lévő hínár mennyire fogja nehezíteni a horgászatot. A verseny indulását követően nem sokkal megfogásra került az első 1,5-2. kg körüli ponty és ezt követően horogra akadtak szép domolykók, vörösszárnyú keszegek, bodorkák a pontyok mellett. A fiatal pecások közül Gyűrüsi Róbertnek /Répcelaki HE/ három ponttyal sikerült a felnőtt horgászokat is megelőzni 7120 grammos fogásával.  A felnőtt versenyzők között szintén három ponttyal végzett az élen Pajtli Tibor /Spartacus HE/ versenyzője, aki 6280 gramm hallal mérlegelt a verseny végén.

 

A verseny eredményhirdetésén Dr. Dienes Ferenc a MOHOSZ Versenysport Szakbizottság Casting szakágának vezetője adta át a kupákat a helyezetteknek. A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Hobbi-ifjúsági:

1.hely Gyűrüsi Róbert - Répcelaki HE -   7120 gramm

2.hely Szilágyi Levente -  Elektromosok SHE - 2780 gramm

3.hely Pintér Attila - Elektromosok SHE - 1600 gramm

Hobbi -felnőtt:

1.hely: Pajtli Tibor - Spartacus HE. - 6280 gramm

2.hely: Kovács Béla - Kőszegi SHE. - 5140 gramm

3. hely: Makrai János - Csepreg HE. -  2400 gramm

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14.45°  Páratartalom: 76%