Széchenyi Terv Plusz

Répcelaki Csoda Csukák nyerték az idei iskolai horgászvetélkedőt

2017.05.27. Megosztom

Az idén XII. alkalommal került megrendezésre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által az általános iskolák számára meghirdetett Vasi Vizeken Horgászvetélkedő. A verseny célja volt az idén is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, szabályrendszerével.

 

A versenyre benevezett 21 iskolás csapatból a két, elméleti levelező forduló után az első tizenkét együttes jutott be a vaskeresztesi döntőbe. A helyszíni döntő egy horgászati alapismereteket felmérő teszttel vette kezdetét, majd egy 2 órás halfogó versennyel folytatódott. A szikrázó napsütésben zajló pecázás során, a kevés horogra akadt hal sem szegte a diákok kedvét, ami végig jó hangulatban telt.

 

További képek itt megtekinthetőek>>>

Az összetett első helyét végül a répcelaki Csoda csukák csapata szerezte meg, akik az egész vetélkedőben kiegyensúlyozottan teljesítettek. A levelező fordulóban holtversenyben elsők voltak, a helyszíni elméleti fordulóban másodikak, míg a horgászversenyen ötödik helyezést értek el. Második helyen a Büki Kukacosok végeztek nagyon szoros csatában, de a jobban sikerült döntős tesztírásnak köszönhetően az ezüst érmet szerezték meg. Harmadik helyre a tavalyi győztes együttes a Rábapatyi Vadpontyok csapata futott be, egy remek döntőbeli pecával.

 

Az eredményhirdetés során a Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Bizottságának tagjai adták át a helyszíni fordulóra bejutott fiataloknak - az elért eredménytől függetlenül - az emléklapokat, naptárakat, Trabucco spiccbotokat, gyermek horgászengedélyeket, ajándékutalványokat.

 

További képek itt megtekinthetőek>>>

A legjobb csapatok az ajándékok mellett oklevelet és kupákat vehettek át Puskás Norbert ügyvezető elnöktől a verseny zárásaként. Az idén az alábbi csapatoknak sikerült a dobogón végezni:

1. hely: Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola - Csoda Csukák csapat - 9 hsz.

2. hely: Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola Kukacosok - 10 hsz.

3. hely: Rábapatyi Arany János Általános Iskola Vadpontyok 10,5 hsz.

Ezúton is gratulálunk minden indulónak az eredményes szerepléshez és köszönetünket fejezzük ki az Ifjúsági Bizottság önkéntes tagjainak és a felkészítő tanároknak, segítőknek, valamint a versenyt támogató Trabucco Magyarországnak és a sneciző szerelékeket biztosító Mészáros Péternek és Geröly Zsoltnének.

Reméljük a jövő évi vetélkedőnkön is hasonlóan szép számban vesznek részt az iskolák!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

25.67°  Páratartalom: 75%