Széchenyi Terv Plusz

Rendőrök és halászati őrök közösen ellenőrzik a vasi vizeket

2018.10.01. Megosztom

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hivatásos halászati őreivel közösen tartottak ellenőrzéseket vizeinken az elmúlt héten.

Rendőrök és halászati őrök közösen ellenőrzik a vasi vizeket

A Szövetség és a Rendőr-főkapitányság közötti együttműködés keretében a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvényben foglaltak közös betartatása, a halállomány és annak vízi életterének fokozott védelme, valamint az ezzel összefüggő jogsértések megelőzése, felderítése továbbra is kiemelt feladat.

Évente több alkalommal történik csoportos halászati őrzés a megyében egy-egy célterületen több halászati őr, akár rendőrrel kiegészülve látja el a szolgálatot.  A szeptember végi ellenőrzésen három különböző térségben (Celldömölk, Kőszeg, Szombathely) 70-nél is több horgász ellenőrzése történt meg, melyek során feljelentésre csak egy esetben, figyelmeztetésre három alkalommal került sor.

Az idei évben a hivatásos halászati őreinknek eddig 49 esetben kellett szabálysértési feljelentést tennie, ami az előző évek hasonló időszakához képest csökkenő tendenciát mutat. Továbbra is gyakori szabálysértések közé tartozik az engedély nélküli horgászat, a megengedettnél több horgászbot használata, tilosban történő horgászat, fogási napló nem előírás szerinti vezetése, megtartott hal beírásának elmulasztása. A helyszíni figyelmeztetések elsősorban szemetelés, fényképes igazolvány hiánya, a megfogott hallal történő kíméletes bánásmód elmaradása miatt következik be.

A Szövetség vízterületén történt horgászati szabálysértésekről nyilvános listát vezetünk a weboldalunkon is, mellyel nem titkolt célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szabálykövető horgászat megvalósítására.

Ugyanakkor a halászati őrzés, akkor lehet igazán sikeres, ha minden horgász egy kicsit „halőr” maga is és vigyáz a közös értékeinkre a horgászvizek mentén. A halvédelmi, halőrzési bejelentéseit bárki megteheti akár névtelenül is megújult honlapunkon, illetve a Szövetség bármely hivatalos elérhetőségén.

(A közös halőrzésen készült képeken látható horgászok nem követtek el szabálysértést)

 

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.33°  Páratartalom: 93%