Széchenyi Terv Plusz

Rendőr Horgász Európa Bajnokság sikeres magyar szerepléssel

2022.09.29. Megosztom

Idén 33. alkalommal, 2022. szeptember 19-24. között rendezték meg a Rendőr Horgász Európa Bajnokságot, amelyen a magyar csapatok dobogós helyen végeztek. Hét év elteltével ismét Magyarország adott otthont a Rendőr Horgász Európa Bajnokságnak, a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ területén, a Maty-éri evezős pályán. Magyarországot öt csapat képviselte, köztük a vasi színekben induló Tacklebait Regional Teammel.

Rendőr Horgász Európa Bajnokság sikeres magyar szerepléssel

A sportversenyre kizárólag rendőrök, illetve a külföldi országok esetén a rendőri jogállással azonos munkakörben levők nevezhettek. Minden ország egy-egy nemzeti csapattal, illetve további, maximum négy regionális csapattal érkezett, így összesen 19 csapat 96 versenyzője ragadott botot. A versenyen 7 ország 19 csapata vett részt, köztük 25 magyar rendőr versenyhorgász.

Magyarországot öt csapat képviselte. A Nemzeti Rendőr Válogatott mellett négy regionális csapat, a Snecik Regional Team, a Colmic Regional Team, a Dinasztia Regional Team, valamint a Tacklebait Regional Team (Gerencsér Imre  - Lakatos Attila –Szarka Tibor - Knob Ernő – Sánta Tamás) mutatta be horgásztudását.

A nemzeti rendőr válogatott csapatok között első helyen Anglia nemzeti együttese végzett 46 ponttal, a második Magyarország lett 50, a harmadik pedig Németország 75 ponttal. Az ezüstöt érő második helyezett magyar nemzeti csapatban Donkó Rajmund, dr. Furkó Kálmán, Horváth Béla, Lakatos Sándor és Tímár Károly horgászott.

A legeredményesebb magyar versenyző a nemzeti csapat tagjaként Tímár Károly r. főtörzszászlós volt, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság szolgálatparancsnoka, aki a két forduló összesítése alapján a második helyen végzett.

A harmadik helyért járó serleget szintén egy magyar horgász, Karádi Ferenc r. főtörzsőrmester, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszakécske Rendőrőrs körzeti megbízottja vehette át a régiós Colmic Team versenyzőjeként.

A régiós csapatok közül két magyar együttes végzett az élen. Első lett a Snecik, így Szabó István, Olesnyovics Tamás, Hujber Máté, Csépány Gábor, Gál Zoltán állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, míg a második helyet a Colmic csapat, Karádi Ferenc, Pelyák István, Kóródi Imre, Pregun Tamás és Ferentzi Gyula szerezte meg, megelőzve ezzel a németeket.
A Dinasztia Regional Team a hatodik, míg a Tacklebait Regional Team a nyolcadik lett a regionális csapatok versenyén.

A részletes eredmények ide kattintva megtekinthetőek.

Az alábbiakban a Tacklebait Regional Team csapatkapitányának, Gerencsér Imrének a beszámolóját olvashatják:

Szerdán 18 órakor  került sor  a hivatalos ünnepélyes megnyitóra, majd szeptember 19-től 22-ig  az edzésnapokkal kezdődött meg a felkészülés. Mivel a csapat tagjai még nem horgásztak az adott vízen, így a tréningnapokon próbáltuk kiismerni a versenypálya adottságait, mind a négy napon sikerült tapasztalatot gyűjteni,és felkelteni a halak figyelmét, valamint nagyobb kapókedvre ösztönözni az uszonyosokat.

Az edzésnapokon csak átlagfogásokat sikerült teljesíteni ami körülbelül kilóra számítva 5 és 10 kg/fő  körüli fogást jelentett. Zömében csak az apróbb termetű pontyokat, amurokat, és törpeharcsákat sikerült horogra csalni. Az előttünk lévő sávot teljes mértékben meghorgásztuk, de nem igazán jöttek nagyobb fogás teljesítmények. 
Az edzésnapokon Rakó - feeder - bolognai botokkal teszteltük a vizet hosszabb és rövidebb távokon kisebb-nagyobb eredményekkel. A TackleBait horgászbolttól, mint főtámogatótól kapott és összeállított etetőanyagot használtuk mellé kukorica és élőnyaggal. Az időjárás nehezítő körülmény volt,  borús–esős szeles idő jellemezte a felkészülést, de a későbbiekben szerencsére jobb lett az idő. Az itthonról hozott és kapott információk valamint a helyszínen szerzett tapasztalok birtokában próbáltuk összerakni a versenynapokra a legjobb technikát.

Csütörtök  18 órakor sorsolás is megtörtént. Az első versenynapon rakó illetve gyűrű nélküli botokkal lehetett horgászni. Az ötórás verseny alatt  a csapatnak 73 300  kg halat sikerült mérlegelnie, az alábbi helyezési számokkal 2 - 7 - 14 - 15 -12, sikerült 50 ponttal zárni.  Az összesített eredmények alapján ez  9. helyre volt elég . A regionális csapatok mezőnyében viszont a 4.helyen fejeztük be a napot.

Ezek tudatában bizakodóan készültünk a következő napra a gyűrűs botos fordulóra ( match – bolognai- feeder – picker ). A második versenynapon 71 250 kg halat sikerült fognunk (6-13-15-16-19 helyezési számok ), mely ezúttal 69 pontot jelentett.  A második nap összesítés alapján 16.helyen végeztünk.A regionális csapatok között  pedig a 10. helyre volt elég az eredmény.

A versenyen zömében kisebb méretű halakat sikerült szákba terelni, hiába volt szép a darabszám, a súly kevésnek bizonyult. Sok nagyobb testűnek ítélt hal lemaradt akasztáskor vagy fárasztás során, próbáltunk nagyobb horoggal és hosszabb előkével pecázni. De a nagyobb horgot nem látogatták, egészen addig míg ismét nem a megfelelő horgon lett kínálva a csali.

A végleges eredmény a záró ceremónián lett ismertetve ahol a TACKLE BAIT  Regionál Team Gerencsér Imre  - Lakatos Attila – Szarka Tibor - Knob Ernő – Sánta Tamás összeállítású csapata a Nemzeti összesítésben: 144 550 kg hallal, 119 helyezési ponttal  14.helyen végzett, míg a Regionális csapatok mezőnyében a 8. helyet szerezte meg.

  • Összetett Egyéniben a következő eredményeink lettek:  Lakatos Attila 11. hely, Szarka Tibor  50. hely,  Gerencsér Imre 74. hely, Knob Ernő 82. hely,  Sánta Tamás  84. hely
  • Egyéni Regonális eredményeink: Lakatos Attila 6. hely, Szarka Tibor 28. hely, Gerencsér Imre 43. hely, Knob Ernő 50. hely, Sánta Tamás 52. hely

Szeptember 21 -én szerdán az ünnepélyes megnyitót követően  párom - csapattársaim és azok hozzátartozói nagyon nagy meglepetéssel rukkoltak elő. Ugyanis  a 60. születésnapom pont a verseny idejére esett és ezen az estén felköszöntöttek egy tortával. Amit  Bognár János barátom hozott be a terembe, égő gyertyával és tűzijátékkal  a jelenlévő nemzetek csapatai, kb. 120 fő egyszerre énekelte a boldog születésnapot című dallamot. A meghatódottságtól nem tudtam szóhoz jutni, ezúton is köszönöm mindenkinek ezt a felejthetetlen élményt!

Szeretném megköszönni Bognár János csapatvezetőnek és Knob Gergelynek a háttér munkáját, akik nagyban hozzájárultak az elért  eredményhez.

Megköszönöm az önzetlen támogatást és bizalmat a támogatóknak, hogy hittek bennünk! A kitűzött célunkat, mely az első 10-en belüli csapathelyezés volt, sikerült teljesíteni. Tekintettel arra, hogy ez volt az első nemzetközi nívós versenyünk azt gondolom elégedettek lehetünk.

Köszönet a Támogatóinknak:

  • TackleBait Horgászbolt és Kis állateledel kereskedés
  • Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
  • Vasi Rendőr Szabadidő és Sportegyesület

​Forrás: mohosz.hu, police.hu

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

16.22°  Páratartalom: 45%